Dışişleri'nden Macron'a çok sert tepki: Planlarını bozduk, iç acısıyla saldırıyor!

Dışişleri'nden Macron'a çok sert tepki: Planlarını bozduk, iç acısıyla saldırıyor!
Yunanistan'a desteğini yineleyerek Türkiye karşıtı ittifak için çağrı yapan Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a, Dışişleri'nden sert tepki geldi, "Dış politikadaki tüm sinsi planlarını suya düşürdüğümüz, oyunlarını bozduğumuz Macron, iç acısıyla Türkiye’ye saldırmaktadır. Fransa Cumhurbaşkanı, ferdi ve milliyetçi tutumuyla gerginliği teşvik etmekte, Avrupa ve AB’nin çıkarlarını riske atmaktadır" denildi.

Yunanistan'a desteğini yineleyerek Türkiye karşıtı ittifak için çağrı yapan Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a, Dışişleri'nden sert tepki geldi: Dış politikadaki tüm sinsi planlarını suya düşürdüğümüz, oyunlarını bozduğumuz Macron, iç acısıyla Türkiye’ye saldırmaktadır. Fransa Cumhurbaşkanı, ferdi ve milliyetçi tutumuyla gerginliği teşvik etmekte, Avrupa ve AB’nin çıkarlarını riske atmaktadır.

NE OLMUŞTU?

Doğu Akdeniz'de krize benzin döken Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Akdeniz ülkelerini toplayıp Türkiye'ye karşıtı ittifak girişimi başlatmıştı. Akdeniz Yedilisi zirvesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı harekete geçilmesi gerektiğini belirten Macron, Yunanistan'ın yanında olunması gerektiğini yinelemişti.

Brüksel'e de seslenerek Avrupa'nın Türkiye'ye karşı ortak bir politika belirlemesi çağrısında bulunan Macron "Bizler, Avrupalılar olarak, Erdoğan’a karşı katı ve güçlü durmalıyız. Gerilimin tırmanmasından kaçınmak istiyoruz ama Türkiye’nin belirli konulardaki niyetlerine açıklık getirmesi gerekiyor. Avrupa’nın bir bütün olarak Türkiye konusunda daha net ve birleşik bir pozisyona ihtiyacı var" ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.