Doktorlar şaştı kaldı: Kolonoskopide bir adamın bağırsaklarında canlı bir sinek keşfedildi

Doktorlar şaştı kaldı: Kolonoskopide bir adamın bağırsaklarında canlı bir sinek keşfedildi
63 yaşındaki hasta kolon kanseri için rutin tarama için gelmişti. Doktorlar kolonun enine veya üst bölgesine ulaştıklarında canlı bir sinek buldu.

Missouri'de bir adam, bağırsaklarının derinliklerinde vızıldayan canlı bir sinek bulduğunda doktorların kafalarını kaşımasına neden oldu.

63 yaşındaki hasta, bu yıl rutin kolon kanseri taraması için gelmişti ve burada bağırsakların içine kolonoskopi olarak bilinen bir kamera yerleştiriliyordu.

Doktorlar enine kolona (kalın bağırsağın üst kısmındaki bölge) ulaşana kadar prosedür normal şekilde devam etti ve burada tamamen canlı bir sinek buldular.

Doktorlar, böceğin oraya nasıl ulaştığının 'gizemli' olduğunu ancak bunun, adamın randevusundan bir gün önce yediği maruldan kaynaklanabileceğini söyledi.

Hasta, keşfin ardından sorguya çekildi ancak böceğin vücuduna nasıl girdiğine dair hiçbir fikrinin olmadığını itiraf etti. Herhangi bir semptom hissetmedi.

Doktorlar, American Journal of Gastroenterology'de yayınlanan vaka hakkında şunları yazdı :

'Bu vaka, çok nadir görülen bir kolonoskopik bulguyu temsil ediyor. 'Sağlam sineğin enine kolona nasıl ulaştığına dair bir gizem.' Sinekler ve larvaları, tıbbi olarak bağırsak miyazı olarak adlandırılan bir durumda insan bağırsağını istila edebilir.

Bu, birisi sinek yumurtası ve larva içeren yiyecekleri tükettiğinde meydana gelir. Nadir durumlarda, bunlar midedeki asitten kurtulabilir ve daha sonra bağırsakları istila ederek büyüyebilir ve muhtemelen yetişkin sineklere dönüşebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.