Esad en zengin iş insanı Makluf'un malvarlığına el koydu

Esad en zengin iş insanı Makluf'un malvarlığına el koydu
Suriye'de Beşşar Esad hükumeti, ülkenin en zengin iş insanı Rami Makluf'un tüm malvarlığına 'tedbiren' el koydu. Ülke ekonomisinin yüzde 60'ını kontrol eden Makluf, geçtiğimiz günlerde Esad'ı suçlayan konuşmalar yapmıştı.

Reuters'ın haberine göre Makluf'un eşi ve çocuklarının da mal varlıklarına el konuldu.

"BORÇLARINI ÖDEMESİNİN GARANTİSİ"
Suriye Maliye Bakanı tarafından imzalanan belgede el koyma kararının, "Makluf'un Suriye Telekom Denetleme Kurumu'na borçlarını ödemesinin garantisini sağlamak olduğu" belirtildi.

Makluf, geçen haftalarda Suriye Devlet Başkanı Esad'ı açık bir şekilde suçlayan videolar yayınlamaya başladı. Suriyeli iş insanı son olarak pazar günü yetkililerin kendine Syriatel'in CEO'luğunu bırakması için baskı yaptığını söyledi. Makluf daha önce "Benden şirketlerimden uzaklaşmamı ve emirlerinin dışına çıkmamamı istiyorlar. Gözlerim bağlanmış halde, karşılık veremiyorum" demiş ve "Şirketlerin üst düzey yöneticilerini tutuklayarak baskılara başladılar bile" ifadelerini kullamıştı.

SURİYE EKONOMİSİNİN YÜZDE 60'INI KONTROL EDİYOR
Suriyeli iş insanı Makluf'un son 20 senedir Suriye hükûmetini ve Şam'ın iç savaş için yaptığı harcamalarının büyük bir bölümünü finanse ettiği biliniyor. Makluf'un Suriye ekonomisinin yüzde 60'ını kontrol ettiğine ve 10 milyon dolarlık bir servete sahip olduğuna inanılıyor. ABD ve AB geçen yıllarda Makluf'u 'kara listeye' almıştı.

Suriye'de yıllardır süren iç savaş sırasında bu tür anlaşmazlıklar neredeyse hiç kamuya yansımamıştı. Hükûmet, bu tür problemleri kapalı kapılar arkasında çözmeyi tercih ediyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.