Eurovision'da Zelenskiy’nin konuşmasına yasak getirildi

Eurovision'da  Zelenskiy’nin konuşmasına yasak getirildi
Dün akşam gerçekleşen Eurovision 2023'de, İngiltere ve Ukrayna ortak yarışmayı yürütmüştü. Times'ın haberine göre Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelensky yarışmada konuşma yapmak istedi ancak istediğine yasak geldi.

Hüsamettin Ozan Aslan- Ukrayna, geçen yıl birinci olduğu halde savaşın halen devam etmesiyle, Eurovision heyetinin "güvenliği" gerekçe göstererek ev sahipliğini aynı yıl ikinci olan İngiltere'ye vermişti. İngiltere'de dün akşam Ukrayna ile ortak düzenlenen yarışmada Ukrayna Başkanı Zelenskiy'nin, etkinlikte konuşmasının yasaklandığı bildirildi.

Times’ın haberine göre; Ukrayna Cumhurbaşkanı'nın 13 Mayıs Cumartesi günü gerçekleşecek Eurovision finalinde görünmek istedi, ancak bu talebi reddedildi.

Zelenskiy'nin konuşması Avrupa Yayın Birliği’nin (EBU) tarafından reddedildi

Zelenskiy’nin, Rusya’nın devam eden işgali karşısında ülkesi için uluslararası destek konusunda baskı yapmasının beklendiği, ancak Avrupa Yayın Birliği’nin (EBU) performanslar sırasında hiçbir siyasi açıklama yapılmaması konusunda ısrarcı olduğu belirtiliyor.

Avrupa Yayın Birliği’nin (EBU) açıklaması

Bir EBU sözcüsü şunları söyledi; “Eurovision Şarkı Yarışması, uluslararası bir eğlence programıdır ve başlangıcından bu yana oluşturulmuş katı kurallar ve ilkelerle yönetilir. Bunların bir parçası olarak, yarışmanın mihenk taşlarından biri de etkinliğin politik olmayan doğası. Bu ilke, yarışma kapsamında siyasi veya benzeri açıklamalarda bulunulmasını yasaklamaktadır. Bay Zelenskiy’nin Eurovision Şarkı Yarışması’nda izleyicilere hitap etme talebi, takdire şayan bir niyetle yapılmış olsa da etkinliğin kurallarına aykırı olacağı için maalesef kabul edilemez.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.