Fransa'dan tam kapanma kararı: 1 ay sürecek

Fransa'dan tam kapanma kararı: 1 ay sürecek
Fransa'da koronavirüs vakalarında görülen artış sebebiyle başkent Paris de dahil olmak üzere 16 bölgede 30 gün sürecek sokağa çıkma yasağı kararı alındı.

Kararı duyuran Başbakan Jean Castex, vaka sayılarındaki artış sebebiyle başkent Paris ile birlikte toplamda 16 bölgede 4 hafta boyunca tam sokağa çıkma yasağı uygulanacağını söyledi. Yasağın 20 Mart'ta başlayacağını açıklayan Castex, sokağa çıkışların yerleşim yerlerinin 10 kilometrelik çevresiyle sınırlandırılacağını duyurdu. 

30 gün sürecek tam sokağa çıkma yasağında okulların ve büyük mağazaların açık olacağını söyleyen Başbakan Castex, ülkenin artık 'üçüncü dalganın pençesinde' olduğunu belirtti.

Fransa'da son 24 saatte 357 ölüm

Koronaviristen Avrupa'da en kötü etkilenen ülkelerden Fransa'da, son 24 saat içerisinde koronavirüsten 357 kişinin hayatını kaybetmesiyle toplam can kaybı 91 bin 527'ye çıktı. Ülke genelinde toplamda 25 bin 314 kişinin hastanede tedavi altında olduğu belirtilirken, bunlardan 4 bin 219'unun yoğun bakımda olduğu açıklandı.

Ülkede aşı çalışmaları da sürüyor. Pfizer/BioNTech, Moderna ve AstraZeneca aşılarının uygulandığı Fransa'da, şu ana kadar 5 milyon 585 bin 237 kişi aşılandı. İkinci dozu olanların sayısı ise 2 milyon 349 bin 27 olarak bildirildi.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.