Fransa’daki bir hastane siber saldırıya uğradı

Fransa’daki bir hastane siber saldırıya uğradı
Fransa’nın Villefranche-sur-Saone Hastanesi, hackerların saldırılarına maruz kaldı. Saldırılar nedeniyle hastalar başka hastanelere sevk edilirken, bazı ameliyatların da ertelendiği bilgisi verildi

Fransa’nın Rhone bölgesindeki Villefranche-sur-Saone Hastanesine pazartesi günü yerel saatle 04.30’da siber saldırı düzenlendiği bildirildi. Hackerların, şifreledikleri dosyaların tekrar erişime açılması için fidye talep ettiği belirtildi.

Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada ise tüm devlet dairelerinde olduğu gibi hastanelere de fidye ödememeleri için kesinlikle talimat verildiği hatırlatıldı. Hastanenin bilgisayar ağlarını felç eden siber saldırı sonucunda bazı ameliyatların ertelendiği ve bazı hastaların da farklı hastanelere sevk edildiği açıklandı.

AŞILAR SEKTEYE UĞRAMADI

Hastane Müdürü Marie-Pierre Bongiovanni yaptığı açıklamada, "Yolun sonunda değiliz ama ışığı görüyoruz" diyerek cerrahi, doğum ve yeni doğan servislerinin çalışmaya devam ettiğini belirtti. Siber saldırılarının Fransa’nın zayıflığını gösterdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, dijital tehditlerle mücadele etme planını duyurdu. Macron, bin siber güvenlik uzmanını bir araya getiren siber kampüs oluşturulmasının yanı sıra savunma sistemlerini güçlendirmek için ülkeler ve hizmetler arasındaki iş birliğinin güçlendirildiğini ifade etti.

HASTANELER TEHDİT ALTINDA

Fransa Dijital İşlerden Sorumlu Devlet Bakanı Cedric O’ya göre 2021'in başından bu yana her hafta 1 hastane siber saldırıya maruz kalıyor. Hackerlar, hastanenin verilerini şifreleyip tekrar erişime açmak için para talep ediyor. Fidye ödemeyi reddeden hastaneler, bilgisayar sistemlerini sıfırdan yeniden inşa etmek zorunda kalıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.