Fransız bakan Playboy’a kapak oldu, ülke karıştı!

Fransız bakan Playboy’a kapak oldu, ülke karıştı!
Sokak hareketleri ile gündemde olan Fransa’da ekonomi bakanının Playboy dergisine poz vermesi ülkede gündem yarattı.

Fatma Müge Yücetürk - Fransa’da şimdi de bakan krizi çıktı! Emeklilik yaşının yükseltilmesi nedeniyle her gün protesto gösterilerine sahne olan Fransa’da bakanın dünyaca ünlü Playboy dergisine kapak olması olay oldu. 

Fransa’da ekonomi bakanı olarak görev yapan Marlène Schiappa, Playboy dergisinin nisan ayında yayınlanan sayısına kapak oldu. Bakanın, çıktıktan üç saat sonra tükenen dergide, verdiği pozların yanı sıra bir de röportajı yayınlandı.

Fransa Sosyal ve Dayanışma Ekonomisi ve Vakıf Hayatından Sorumlu Devlet Bakanı Marlène Schiappa,’nın yer aldığı Playboy dergisi üç saat içinde tükendi. Bakanın kapak olduğu sayıya özel olarak 100 bin adet basılan dergiye ilgi büyük oldu.

Kendi ülkesinden çok sayıda meslektaşından tepki gören Schiappa, feminist söylemleri ile biliyor. Playboy dergisinde kendisine 12 sayfa yer ayrılan Fransız bakanın, ülkesinin ünlü isimlerinin konseptlerine bürünerek poz verdiği resimleri ile olay yarattı. Schiappa’nın pozlarda görülen göğsündeki dövme ile de ülkesinde yasalaşan olaylı emeklilik tasarısına tepki çektiği iddia edildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.