Gerçek vaka sayısı 10 kat daha fazla

Gerçek vaka sayısı 10 kat daha fazla
Almanya'da korkutan araştırma: Gerçek vaka sayısı 10 kat daha fazla olabilir

Bonn Üniversitesi’nin bir saha araştırması, ülkedeki gerçek vaka sayısının resmi olarak tespit edilebilenden en az 10 kat daha fazla olduğu sonucuna vardı.

GERÇEK VAKA SAYISI 2 MİLYONA YAKIN OLABİLİR
Almanya’da Robert Koch Enstitüsü’nün son açıkladığı verilere göre, ülkedeki vaka sayısı 163 binin üzerine çıktı. Bonn Üniversitesi’nin modelleme yöntemiyle yaptığı araştırmaya göreyse, gerçek vaka sayısı 1 milyon 800 bin olabilir. Araştırmacılar, resmi makamlar tarafından test yoluyla tespit edilemeyen ve bazıları da hiçbir semptom göstermeyen bu kişilerin virüsün yayılmasına yol açabileceğine dikkat çekti.

EN ÇOK ÖLÜM YAŞANAN KASABADAKİ ORANLAR HESAPLANDI
Alman virologlar Hendrik Streeck ve Gunther Hartmann’ın yürüttüğü saha araştırması, Almanya’da en yüksek ölüm oranlarının görüldüğü Heinsberg kasabasında yapıldı. Araştırma kapsamında, bu kasabada rastgele seçilen 919 kişiden kan örnekleri ve burun sürüntüleri alınıp antikor testleriyle analiz edildi. Bu testlerden çıkan pozitif sonuçların oranı, kasabada yaşanan Kovid-19 kaynaklı ölümler ve ülke çapında yüzde 0.37’de seyreden ölüm oranı arasında bir modelleme ile olası vaka sayıları hesaplandı.

HER 5 KİŞİDEN BİRİ HİÇBİR SEMPTOM GÖSTERMEDİ
Araştırmacılar, virüsün Heisenberg’deki yayılma oranının tüm ülkeye göre düşünüldüğünde, 1.8 milyon kişinin enfekte olabileceği sonucuna vardı. Araştırmada ayrıca, her beş enfekte kişiden birinin hiçbir semptom göstermediği de tespit edildi.

Robert Koch Enstitüsü de geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, gerçek vaka sayısının tespit edilenden çok daha yüksek olabileceğini belirtmişti.karar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.