Hamaney saldırıdan memnun: Planlayanların ellerinden öpüyoruz

Hamaney saldırıdan memnun: Planlayanların ellerinden öpüyoruz
İran’ın en güçlü siyasi otoritesi dini lider Ayetullah Hamaney, "Siyonist rejime saldırıyı planlayanların ellerinden öpüyoruz" dedi.

İran'ın en üst yetkilisi Ayetullah Ali Hamaney Salı günü yaptığı açıklamada, Tahran'ın militan Hamas grubunun hafta sonu İsrail'e düzenlediği saldırıda yer almadığını söyledi, ancak İsrail'in "onarılamaz" askeri ve istihbarat yenilgisi olarak adlandırdığı yenilgiyi memnuniyetle karşıladı .

Filistin eşarbı takan Hamaney, saldırıdan bu yana televizyonda yayınlanan ilk konuşmasında, "Siyonist rejime saldırıyı planlayanların ellerinden öpüyoruz" dedi.

Hamaney, "Bu yıkıcı deprem (Hamas'ın saldırısı), (İsrail'deki) kolay onarılmayacak bazı kritik yapıları yok etti... Bu felaketin sorumlusu Siyonist rejimin kendi eylemleridir" dedi.

İsrail uzun süredir İran'ın din adamlarını Hamas'a silah sağlayarak şiddeti körüklemekle suçluyor. İsrail'i tanımayan Tahran, Gazze Şeridi'ni kontrol eden gruba manevi ve mali destek verdiğini söylüyor.

Filistin davasına destek vermek, 1979 devriminden bu yana İslam Cumhuriyeti'nin temel direği ve Şii ağırlıklı ülkenin kendisini Müslüman dünyasının lideri olarak şekillendirmesinin bir yolu oldu.

İlgili Haberler

Kaynak:Reuters

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.