Her şeyi yapıyorlar!

Her şeyi yapıyorlar!
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, günlük ulusa sesleniş konuşmasında, Rusya-Ukrayna savaşına dair son gelişmelere yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Zelenski, Rusya’nın ‘en azından bazı zaferlerden bahsedebilmek için bir neden bulmaya yönelik’ her şeyi yapmaya devam ettiğini belirtti. Yaptığı günlük ulusa sesleniş konuşmasında savaşa dair son gelişmelere yönelik değerlendirmelerde bulunan Zelenski, ülkenin güneyinde ve doğusunda Rusya’nın ‘en azından bazı zaferlerden bahsedebilmek için bir neden bulmaya yönelik’ her şeyi yapmaya devam ettiğini ifade ederek, “Bu adımların hiçbiri devletimize karşı savaşta Rusya'ya yardım etmeyecek. Sadece kaçınılmaz olanı- işgalcilerin bölgemizi terk etmek zorunda kalacağı zamanı- geciktirebilirler. Özellikle Mariupol. Rusya'ya direnmeye devam eden bir şehir. İşgalcilerin söylediği her şeye rağmen” dedi.


Çok dikkatli olun
Zelenski, Ukrayna’nın güney bölgelerinin- Herson ve Zaporijya- sakinlerini Ruslara verdikleri bilgiler konusunda çok dikkatli olma çağrısında bulunarak, “Sizden bazı anketleri doldurmanızı, pasaport verilerinizi bir yere bırakmanızı isterlerse, bilmelisiniz ki bu size yardımcı olmak için değil. Sadece dedikleri gibi belirli bir bölgede yaşayan insanların ‘nüfus sayımını’ yapmak için değil. Bu, Moskova'dan böyle bir gösteri düzenlemek için bir emir gelmesi halinde, topraklarınız üzerinde sözde referandumu tahrif etmeyi amaçlıyor. Dikkatli olun” ifadelerini kullandı. Ayrıca Zelenski, Paskalya ateşkesi önerisini Rusya’nın reddettiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.