Hollanda'da koronavirüs önlemleri gevşetildi! İşte yeni kurallar

Hollanda'da koronavirüs önlemleri gevşetildi! İşte yeni kurallar
Hollanda'da hükümet 2.5 ay sonra getirilen kısıtlamaları gevşetme kararı almıştı. Uygulama bugün başladı. Buna göre daha önce pek çok işletme sahibinin tepki gösterdiği ve karşı çıkarak protestoda bulunup yasakları çiğnediği kafeler, restoranlar ve birçok etkinlik alanı da ziyaretçilere açıldı. Ayrıca hükümet alınan kararları da duyurarak özellikle mesafe konusunda uyarılarda bulundu ve gerekmedikçe evden çalışılması gerektiğini açıkladı.

Hollanda'da salgınla mücadele çerçevesinde uygulanan karantina tedbirinin kaldırılması ve bazı kısıtlayıcı önlemlerin gevşetilmesi kararlaştırıldı. Başbakan Mark Rutte, "2 yıldır süren Covid-19 yasaklarını bugün itibariyle kontrollü bir şekilde kaldırıyoruz. Tüm aktiviteleri serbestleştiriyoruz. Bu kararları alırken risk alıyoruz ama bunu yapmak zorundayız. 2 yıl içerisinde ekonomik ve psikolojik olarak da zarar gördük. Artık yavaş yavaş onları da göz önünde bulundurmamız gerektiğini düşünüyoruz " dedi.


Hollanda Hükümeti'nin getirdiği yeni kurallar şu şekilde;

Genel olarak tüm lokasyonlar 05:00-22:00 saatleri arasında açık olabilir.
Daima 1,5 metre arayla durun.
Bir günde 13 yaş ve üzeri en fazla 4 ziyaretçi kabul edin. Günde 1 haneden fazlasını ziyaret etmeyin.
Başkalarını ziyaret etmeden veya ziyaretçi kabul etmeden önce ve çok sayıda insanın olduğu bir yere gitmeden önce kendi kendinize bir test yapın.
13 yaş ve üzeri herkesin toplu taşıma araçlarında, istasyonlarda, peronlarda, otobüs ve tramvay duraklarında maske takması zorunludur. Mağazalar, müzeler, sinemalar ve ağırlama mekanları gibi halka açık kapalı alanlarda dolaşırken de yüz maskesi takmalısınız. Sinemalarda, tiyatrolarda ve ağırlama mekanlarında otururken yüz maskenizi çıkarabilirsiniz.
Kalabalık alışveriş caddeleri gibi 1,5 metre mesafenin mümkün olmadığı yerlerde yüz maskesi takılması tavsiye edilir.
Restoranlar, barlar, tiyatrolar ve sinemalar gibi halka açık kapalı alanlarda boş bırakılacak koltuklar zorunludur.
Restoranlar, barlar, tiyatrolar ve müzik mekanları, müzeler, sinemalar, hayvanat bahçeleri, lunaparklar, saunalar ve kumarhaneler gibi zorunlu olduğu yerlerde 13 yaş ve üzerindeki herkes koronavirüs giriş kartı göstermelidir. Spor tesislerinde 18 yaş ve üzeri kişiler için koronavirüs giriş kartı istenmektedir.
Müzeler gibi sürekli insan akışının olduğu yerlerde, kapasite her bir mekanda maksimum 1.250 olmak üzere 5 metrekareye 1 ziyaretçi ile sınırlıdır.
Koltuk tahsisli yerlerde maksimum kapasite, 1,5 metre arayla ağırlanabilecek ziyaretçi sayısı kadardır. (Bu, normal kapasitenin yaklaşık 1/3'ü kadardır.)
Spor, etkinlik, kültür ve sanat için kapalı mekanlarda 1.250'den fazla ziyaretçiye izin verilmez.
Festivaller gibi oturma yeri olmayan etkinliklere henüz izin verilmemektedir.
Büyük etkinlikler (1.250'den fazla ziyaretçi ile) atanmış oturma yeri ile sadece açık havada gerçekleştirilebilir.
Evden çalışmak. Bu mümkün değilse, işte her zaman 1,5 metre uzakta durun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.