Hollanda'da tam kapanma beklentisi! Gözler iki isme çevrildi

Hollanda'da tam kapanma beklentisi! Gözler iki isme çevrildi
Türklerin yoğunlukla yaşadığı Avrupa ülkelerinden biri olan Hollanda'da vakaların giderek artması sonrasında alınan kısmi kapanma kararı yerini tam kapanmaya bırakabilir. Gözler Başbakan Mark Rutte ve Sağlık Bakanı Hugo de Jonge'ye çevrildi.

Geçtiğimiz hafta alınan kararlarla birlikte kısmi kapanmaya giden Hollanda'da saat 20.00 itibarıyla birçok mekanın kapatılması ve evlerde belirlenen sayının dışında insan bulunmaması yönünde uygulama başlatıldığı açıklanmıştı. Bu kararların ardından Rotterdam savaş alanına dönmüş, halk ve polis karşı karşıya gelmişti. Şimdi ise vakaların giderek artmasıyla birlikte tam kapanma kararının alınması yönünde bir bekleyiş var. Avusturya'nın bu yöndeki kararı sonrasında Hollanda'nın da aynı hamleyi uygulaması söz konusu.



Yüzde 50'ye yakın artış var!

İki hafta önce açıklanan verilere göre 76 bin 790 kişinin koronavirüse yakalandığı Hollanda'da bu sayı 16 Kasım'da ise 110 bin 558'e yükseldi. Yüzde 50'ye yakın bu artışın alınacak kararları da etkilemesi bekleniyor. Noel sürecine giren ülkede birçok etkinlik ve kapalı alan organizasyonları da gerçekleştirilmiyor. Futbol maçları ise seyircisiz oynanıyor.

hollanda koronavirüs

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.