Hollanda'da hayat pahalılaşmaya devam ediyor: Enflasyon rekor seviyeye yükseldi

Hollanda'da hayat pahalılaşmaya devam ediyor: Enflasyon rekor seviyeye yükseldi

Hollanda'dan alınan rakamlara göre, temel ihtiyaç ürünlerindeki fiyatlar ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 13,6 daha pahalılandı. Bu, fiyatların bir ay öncesine göre daha hızlı yükseldiği anlamına geliyor.

Gaz ve elektrik fiyatları çok hızlı arttığı için enflasyon uzun süredir çok yüksek. Bu gaz fiyatları, Rusya'nın Avrupa'ya yakıt tedarikini sınırlandırması ve ülkenin yakıt arzını daha da kısma korkusu nedeniyle bu yükselişini sürdürüyor.

Gaz için piyasa fiyatları ağustos ayında yeni rekor seviyelere yükseldi. Sonuç olarak, enerji, benzin, motorin ve diğer yakıt fiyatları geçen yıl yüzde 88'den fazla arttı.

Bu yüksek enerji maliyetleri, gıda fiyatlarını da giderek daha fazla etkiliyor. CBS rakamlarına göre, yiyecek, içecek ve tütün ağustos ayında geçen yılın aynı ayına göre neredeyse yüzde 11 daha pahalı.

Yiyecek, içecek, gaz ve ışık hızla daha pahalı hale geldiğinden, birçok Hollandalı hane için yaşam maliyeti sürdürülemez hale geldi. Bu nedenle büyük soru, hükümetin haneleri nasıl destekleyeceği.

Koalisyon partileri arasında bütçe konusundaji görüşmenin ardından kabine çarşamba günü yaptığı açıklamada, yeni planların Hollanda'nın satın alma gücü için iyi olacağını, ayrıntıya girmeden belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.