İran'da bir yönetmen daha tutuklandı: Cafer Penahi

İran'da bir yönetmen daha tutuklandı: Cafer Penahi
İran’da eylemcilere karşı şiddet uygulanmasını eleştiren Muhammed Resulof ve Mustafa Al Ahmed'in ardından yönetmen Cafer Penahi de tutuklandı.

İran'da eylemcilere karşı güç kullanımını eleştiren bildiriyi imzaladıkları gerekçesiyle tutuklananlar arasına yönetmen Cafer Penahi de katıldı.

Ülkenin yarı resmi Mehr Haber Ajansına göre, Penahi, kısa süre önce tutuklanan meslektaşları Muhammed Resulof ve Mustafa Al Ahmed hakkındaki suçlamaları öğrenmek için başkent Tahran'daki savcılığı ziyaret etti. Ancak savcılıktan ayrılırken Penahi'nin de tutuklandığı belirtildi.

İran'ın güneybatısındaki Huzistan eyaletine bağlı Abadan kentinde 23 Mayıs'ta 10 katlı bir iş merkezinin çökmesi sonrasında ortaya çıkan usulsüzlük haberlerinin ardından bölge halkı yönetim karşıtı protestolar düzenlemişti.

Gösterilere güvenlik güçlerinin müdahalesi sonrasında 70'ten fazla İranlı sinemacı "Silahını Bırak" başlıklı bir bildiri hazırlayarak, protestoculara müdahaleleri eleştirmişti.

Penahi, "Taksi" filmiyle 2015'te Berlin Film Festivali'nde en iyi filme verilen Altın Ayı ödülü başta olmak üzere birçok uluslararası ödül aldı.

Tutuklanan yönetmenlerden Muhammed Resulof da "Şeytan Yoktur" adlı filmiyle 2020'de Altın Ayı ödülünü kazanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.