İran'ın Ahvaz kentindeki askeri geçiş töreninde silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var

İran'ın Ahvaz kentindeki askeri geçiş töreninde silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var
İran'ın güneybatısında bulunan Ahvaz'da Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin de bulunduğu askeri geçiş töreninde gerçekleştirilen saldırıda ölü ve yaralıların olduğu öğrenildi. Saldırıyı ise Al Ahvaziye örgütünün üstlendiği açıklandı.

İran'da terör saldırısı 4 ölü ve çok sayıda yaralı var. Ahvaz'da düzenlenen askeri törende açılan ateş sonrasında Cumhurbaşkanı Ruhani'nin tören alanından uzaklaştırıldığı açıklandı. Teröristlerin 10 dakika boyunca saldırdığını duyuran İran Devlet Televizyonu saldırganların kimliklerinin belirlenemediğini ve iki kişi olduklarını belirtti. Ayrıca saldırı anında askeri üniformalarla kendilerini kamufle ettikleri belirtildi.

Parktan saldırdılar


İran devlet televizyonu muhabiri, saldırının geçit törenin başında meydana geldiğini olay sonrası törenin dağıldığını söyledi. Haberde, saldırganların geçit töreninin arkasında yer alan bir parktan uzun namlulu silahlarla geçit törenini taradığı belirtildi. Resmi haber ajansı İRNA, aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı 20 kişi yaralandığını açıkladı. Yarı resmi haber ajansı Tasnim ise, en az 8 askerin öldüğünü ifade etti. Öte yandan saldırganlardan 4 kişinin öldürüldüğü bildirildi.

iran asker saldırısı
 

Saldırıyı üstlendiler


Ahvaz'daki terör saldırısının sorumluluğunu İran'ın terör örgütü olarak tanımladığı ve ülkede yaşayan Arap kökenlilerden oluşan Al Ahvaziye örgütü üstlendi. İran Devrim Muhafızları Sözcüsü Ramazan Şerif olay sorası yaptığı açıklamada, söz konusu örgütün Suudi Arabistan yönetimi tarafından desteklendiğini savunarak, saldırı olayının ülke genelinde düzenlene geçit törenlerini etkilemek amacıyla gerçekleştirdiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.