Jeff Bezos ile uzaya gidecek olan en genç uzay yolcusu: Oliver Daemen Kimdir?

Jeff Bezos ile uzaya gidecek olan en genç uzay yolcusu: Oliver Daemen Kimdir?
Öğrencilikten uzaya giden en genç insan olmaya giden yolculuk, Oliver Daemen. 20 Temmuzda Amazonun ve Blue Origin'in kurucusu Jeff Bezos ile beraber uzaya çıkacak.

Blue Origin Perşembe günü Hollandalı genç Oliver Daemen'in kurucu Jeff Bezos'a eşlik edeceğini duyurdu.

kardeşi Mark Bezos ve havacılık öncüsü Wally Funk, şirketin 20 Temmuz'da başlaması planlanan ilk insanlı uzay uçuşunda yer alacak diğer isimler.

18 yaşındaki Daemen, Blue Origin'in New Shepard fırlatma aracıyla uçan ilk ödeme yapan müşterisi olacak. Genç, uzaya uçan en genç insan olmaya hazırlanırken, 82 yaşındaki Funk en yaşlı olacak.

18 yaşındaki çocuk, Hollanda'da Oisterwijk merkezli Somerset Capital Partners adlı bir özel sermaye şirketinin CEO'su olan multimilyoner Joes Daemen'in oğlu.


oliver daemen

Blue Origin basın açıklamasına göre, New Shepard'da uçmak, dört yaşından beri uzaya, aya ve roketlere hayran olan genç için ömür boyu sürecek bir hayali gerçekleştirecek. 

Daemen, 2020 yılında liseden mezun oldu ve özel pilot lisansı almak için bir yıl ara verdi. Bu Eylül ayında, Hollanda'daki Utrecht Üniversitesi'nde fizik ve yenilik yönetimi alanında eğitim almaya başlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.