Nambiya'da 18 Mart

Nambiya'da 18 Mart
18 Mart Çanakkale Zaferi; dünyanın öbür ucunda Namibya'da da Türkiye Büyükelçiliği'nde kutlandı.

Namibya Büyükelçimiz  Feral Çekerek Oruçkaptan ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bu büyük zaferi "Size olmeyi emrediyorum.Biz ölünceye kadar geçecek zaman içinde yerimizi başka kuvvetler ve başka komutanlar alabilir. I. Dünya Savaşı - Çanakkale Cephesi - 25 Nisan 1915" sözleriyle başladığı konuşmasında, "Onların sayesinde bugün buradayız" dedi.

Namibya Windhoek'ta bulunan Trükiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği'nde, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108’inci yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi; 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 102’inci yıldönümü vesilesiyle vatan şairimiz M. Âkif Ersoy’u ve 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşları rahmetle anıldı.

Büykelçi Feral Çekerek Oruçkaptan; son döenmde Türkiye'de peşpeşe yaşanan depremlere ve sel felaketlerine değinerek, bu acıları ortaklaşa dayanışma ile aşacağımıza vurgu yaptı. Kara Kıta Afrika'nın bir ucunda Namibya büyükelçliğimizdeki törene burada yaşayan küçğk bir Türk topluluğu katıldı. Kuran tilavetinin de yapıldığı anma töreninde Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimiz ve depremde yaşamını yitiren yurttaşlarımız için dualar edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.