New York’ta silahlı şiddet protestosu

New York’ta silahlı şiddet protestosu
New York’ta yüzlerce kişi silah şiddeti sonucu hayatını kaybedenleri anmak ve hayatta kalanların acılarını dindirmeye yardımcı olmak için sokağa çıktı.

TAHSİN GÜNER – Yüzlerce kişi Brooklyn’de silahlı şiddete ve halk sağlığı krizi olarak adlandırılan soruna karşı bir araya geldi.

“Wear Orange” (Turuncu Giy) ve “Moms Demand Action” (Anneler Eylem İstiyor) hareketinin yüzlerce gönüllüsü Brooklyn Korean War Weterans Park’tan başlayarak Brooklyn Köprüsü üzerinden silahlı şiddeti protesto etmek için yürüdüler.

Yürüyüşe katılan anneler, babalar, oğullar, kızlar ve arkadaşlar, şehirdeki ve ülkedeki silahlı şiddet krizini sona erdirmek için mücadele eden Turuncu Giy hareketine destek verdiler.

Silahlı şiddeti protesto etmek için düzenlenen ve katılımcıların turuncu giydiği bu eylem, ülke genelinde gerçekleştirildi.

Cuma, Ulusal Silahlı Şiddet Farkındalık Günüydü ve Cumartesi de “Wear Orange Weekend”in (Turuncu Giy Haftasonu) ilk günü olarak biliniyor.

Turuncu Giy hareketine göre her gün 120 kişi silahlarla vurularak öldürülüyor ve yüzlercesi de yaralanıyor.

Bu yıl New York’ta polis sokaklarda 2.800’den fazla silah ele geçirdi ve 1.800’den fazla tutuklama yaptı.

abd-1.jpg

Her yıl silahlı şiddet nedeniyle yaralanan ve yarıda kalan yüzlerce yaşamı onurlandıran “Turuncu Giy” hareketi, silahlı şiddet konusunda farkındalık yaratmak için topluluk ortaklarını bir araya getiren, politik olmayan bir etkinlik.
Ocak 2013’te Başkan Barack Obama’nın göreve başlama töreninde sahne alan Hadiya Pendleton, 15 yaşında vurularak öldürüldü. Hadiya’nın doğum gününde (2 Haziran), arkadaşları sınıf arkadaşlarından avcıların giydiği turuncu rengi giyerek onun hayatını anmalarını istedi. Gelenek devam etti ve toplulukların Hadiya’yı ve tüm silahlı şiddet kurbanlarını tanımasını ve hatırlamasını sağlayan ulusal bir etkinliğe yayıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.