New York’taki kar fırtınası hayatı felç etti

New York’taki kar fırtınası hayatı felç etti
ABD’nin doğu eyaletlerini etkisi altına alan kar fırtınası New York’ta hayatı durma noktasına getirdi. Pazar akşamından beri devam eden kar yağışı nedeniyle New York Valisi Andrew Cuomo, 9 ayrı bölgede olağanüstü hal ilan ettiği açıklamasını yaptı

New York’ta, yer üstünden sefer yapan tüm metro seferleri durduruldu. Kentteki okullar, resmi daireler ve aralarında bankaların da bulunduğu işyerleri şiddetli kar fırtınası nedeniyle kapandı.

YAĞMAYA DEVAM EDECEK

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, kentte zaruri hizmet veren araçlar dışındaki tüm araçların trafiğe çıkmasını yasakladı. New York’taki havaalanları kar fırtınası nedeniyle kapandı. Şehirlerarası tren seferlerinin büyük bir bölümü iptal edildi.

Kentte kar kalınlığı bazı bölgelerde 20 santimetreye kadar ulaştı. Kar kalınlığının yarın öğlene kadar bazı bölgelerde 60 santimetreye kadar yükselebileceği belirtildi.

AŞI TAKVİMLERİ DE OLUMSUZ ETKİLENDİ

Kar fırtınası nedeniyle kentteki tüm aşı merkezleri kapatılarak randevular iptal edildi. Kentin bazı bölgelerinde çok sayıda hanenin elektriklerinin kesildiği bildirildi. Kar fırtınası nedeniyle çok sayıda ağaç devrildi; birçok araç hasar gördü.

New York Valisi Cuomo, olağanüstü hal ilan edilen bölgelerde yaşayan halka, evden çıkmamaları çağrısında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.