NSU davasında karar açıklandı!

NSU davasında karar açıklandı!
Beş yıldır süren NSU terör hücresi davasında karar bugün açıklandı. Davanın baş sanığı Beate Zschaepe müebbet hapis cezası aldı.

Almanya’da 8'i Türk 10 kişinin ölümünden sorumlu tutulan Neo-Nazi terör örgütü NSU üyesi 43 yaşındaki Beate Zschaepe'ye ömür boyu hapis cezası verildi.

"Nazi Gelini" olarak nitelendirilen ve davanın baş sanığı olan Beate Zschaepe NSU davasında 10 ölümden de sorumlu tutularak müebbet hapis cezasına çarptırıldı.  

10 kişiyi öldürmek, banka soygunları yapmak ve bombalı saldırılar düzenlemekle suçlanan aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) örgütüne yönelik beş yıldır devam eden davada bugün karar Almanya'nın Münih kentinde açıklandı. 

Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi'nde görülen davada Manfred Götzl başkanlığındaki heyet, baş sanık Beate Zschäpe ve dört sanık hakkındaki kararını açıkladı.

DÖRT SANIK DAHA CEZA ALDI
NSU davasında baş sanık Beate Zschaepe dışında dört sanık daha yargılandı. 43 yaşındaki Ralf Wohlleben, NSU'nun işlediği 9 cinayete yardım etmekten 10 yıl hapis cezası aldı. 

43 yaşındaki Holger G. teröre destek veren derneği desteklemek suçundan 3 yıl hapis cezası aldı. 37 yaşındaki Andre E, teröre destek veren derneği desteklemekten 2 yıl 6 ay hapis cezası alırken, diğer suçlamalardan beraat etti. 37 yaşındaki Carsten S. ise 9 cinayete yardım etmekten 3 yıl hapis cezası aldı. Cinayetlerin işlendiği dönemde reşit olmadığı için cezası daha düşük oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.