Onlar karadan biz havadan...

Onlar karadan biz havadan...
Bir yeni emperyalist paylaşım savaşımı içinde olduğumuz, artık herkesçe kabul ediliyor. Dünyanın başlıca emperyalist güçleri, en başta ABD olmak üzere, İngiltere, Almanya, Fransa, dünyanın her yerinde savaşı kundaklıyorlar. Halklar birbirine kırdırılıyor, yerel savaşlarla halklar arasında düşmanlık tohumları ekiliyor.

Ortadoğu'da İsrail'in güvenliğini sağlamak adına, kurulduğu söylenen Işid; bölgeyi kan gölüne çevirmekle kalmayıp, İslami değerleri hiçe sayarak , bölgeyi kaosa sürüklemeye devam ediyor. Tarihi katlediyor, insanları katlediyor, inançları katlediyor. Tam bir ölüm makinası...    
Bu örgütün; kimler tarafında kurulduğu,desteklendiği projenin kimin eseri olduğu, arka planda kimlerin olduğu, hangi devletler tarafından desteklendiği tartışıla-dursun; CIA'nın tüm sırlarını bilen adam Snowden konuştu: "IŞİD bir ajan devlettir. IŞİD'i ABD, İngiltere ve İsrail'in istihbarat teşkilatları kurdu." diyerek, örgütün asıl amacının İsrail'i korumak olduğunu, bu amaçla kurulduğunu da dünya kamuoyuna duyurdu.
IŞİD, bölgede sana, bana, Kürd'e, Türk'e, Arap'a, Alevi'ye , Şii'ye, Sünni'ye düşmanken, kime düşman olmadığını artık bilmeyenimiz yoktur sanırım. Işid'in kimin veya kimlerin dostu olduğunu , efendilerinin, sahiplerinin kim olduğu ortada. Peki bu örgüt ne istiyor? Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD), Irak ve Suriye’de faaliyet gösteren silahlı bir örgüt. Selefi ideolojiye sahip IŞİD Irak, Suriye, Filistin ve Ürdün topraklarını içine alan bölgede Şeriata dayalı bir devlet kurmak istiyor. Nedeni; efendilerinin rahatlığını sağlamak...
Tarihi yok ediyor. Tarihî kentleri, tarihî kalıntıları, kütüphaneleri vb. yakıyor, yok ediyor. kısaca geçmiş tarih ile bağları koparırcasına bölgeyi tarihsizleştirmektedir. Coğrafyayı yok edercesine, bir doğa katliamı bu canilerin elleri ile yapılmaktadır.  Halkları, insanları katlediyorlar. Alevi katliamına,Ezidi katliamlarına tanık oldu dünya. Kısaca cinayetler, katliamlar, sıradanlaştı...
Işid'in  tarihi kentlere olan hınç ve öfkesinin altında, geçmişle kurulan kültürel ve tarihi bağları, tarihi olguları İslam’la alakasız görmesidir. Güya İslamiyet ile ilgisi olmayan tarihi değerleri istemiyor, ancak İslamiyet ile ilgisi olmayan, hatta İslam'a düşman olanların tetikçiliğini yapıyor olması şaşırtıcıdır.
Emperyalistlerin bir ürünü, projesi olan IŞİD çetesi, bölgeyi imha etmek için sahaya sürülmüştür. Bunun başka bölge ve ülkelerdeki türevleri olan Boko Haram da, aynı psikoloji ve ruha sahip bir örgüttür. Emperyalistlerin çeteleştirip bölge halkının başına bela ettiği Işid'in eliyle, tarihi, coğrafyayı ve bölge insanının imhasını bu Ortadoğu coğrafyasında görmekteyiz.
Afganistan ve Irak işgali ile başlayan  sürecin  çocuğu olan Işid, Türkiye'nin de taraf olduğu ve içinde bulunduğu Sünni cephenin el bebek- gül bebek beslediği ve Suriye savaşında devreye soktukları örgüttür. Kafa kesmeleri ve kestikleri kafalarla oynamalarıyla meşhurdurlar. Örgütün arkasında, 6 ülke, ABD, İngiltere, İsrail, Katar, Türkiye ve Suud bulunmaktadır. Dünyanın dört tarafında savaşçılar bulan örgüt, tüm bölgeyi içine alabilecek savaş organizasyona imza atmaktadır. 
İşte Yemen örneği. Bölge emperyalistlerin iştahını kabarttıkça kabartıyor. Emperyalistlerin bölgedeki uşağı Suudi Arabistan, uşaklığını pekiştirmek amacıyla Yemen'i bombalamaya devam ediyor. Bu yağma ve talanda nasiplenmeye çalışan bölge devletleri bu ateşin, kendilerini de yakacaklarının farkındalar mı bilemiyorum.
Çünkü, Türkiye de bu savaşın içindedir. Türkiye, Suriye’de IŞİD ve diğer benzeri unsurların ilerlemesi için her yolla destek vermektedir. Yetkili ağızlar artık verilen desteği açık açık ifade etmektedirler. Yani ülke olarak yangının içerisindeyiz. Yani eğiteceğiz-donatacağız, onlar karadan, biz havadan..Bakalım ne gösterecek yaratan...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.