Özbekistan erken seçim için sandık başında

Özbekistan erken seçim için sandık başında
Özbekistan'da erken cumhurbaşkanlığı seçimleri için oy verme işlemi başladı.

DHA- Özbekistan'da erken cumhurbaşkanlığı seçimleri için oy verme işlemi başladı. Seçimlerde 4 aday yer alıyor ve seçilen cumhurbaşkanı 7 yıl boyunca görev yapacak. Özbekistan Merkezi Seçim Kurumu'ndan paylaşılan verilere göre, yerel saatle 11.00 itibarıyla 6 milyon 463 bin 874 seçmen oy kullandı.

Özbekistan'da halk, erken cumhurbaşkanlığı seçimi için sandık başında. Ülkede oy verme işlemi, yerel saatle 08.00'de başladı ve sandıklar 20.00'de kapanacak. Seçim yarışı, Özbekistan Liberal Demokrat Partisi'nden mevcut Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Özbekistan Halk Demokrat Partisi lideri Uluğbek Inoyatov, Adalet Sosyal Demokrat Partisi adayı Roba Mahmudova ve Özbekistan Ekoloji Partisi Abduşukur Hamzayev arasında gerçekleşecek. Seçilen cumhurbaşkanı 7 yıl görev yapacak.

SEÇMENLERİN YÜZDE 33'Ü OYUNU KULLANDI

Özbekistan Merkezi Seçim Kurumu'nun paylaştığı verilere göre seçimde toplam 19 milyon 414 bin 914 kayıtlı seçmen bulunuyor. Yerel saatle 11.00 itibarıyla ülkede 6 milyon 463 bin 874 seçmen oyunu kullandı. Bu kapsamda seçmenlerin yüzde 33.54'ü oyunu kullanmış oldu.

"OY KULLANMAK NE KADAR ONURLU BİR DAVRANIŞSA, OYU KORUMAK DA O KADAR ONURLUDUR"

Özbekistan'ın İstanbul Başkonsolosu Amirsaid Agzamhodcaev, daha önce Demirören Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, İstanbul ve Ankara'daki elçiliklerde sandıkların kurulacağını belirtmişti. Agzamhodcaev, seçim zamanı yurtdışından gözlemcilerin geleceğini vurgulamış, oy kullanmanın onurlu bir davranış olduğunu ancak kullanılan oyların korunmasının, sahip çıkılmasının da bir o kadar onurlu olduğunu söylemişti.

Özbekistan erken seçim için sandık başında

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.