Papa Francis taciz mağdurlarıyla görüştü

Papa Francis taciz mağdurlarıyla görüştü
Papa Franciscus, dünya çapında 1,2 milyar üyesi bulunan Katolik Kilisesi'nin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı olarak Portekiz’de din adamlarının tacizine maruz kalan mağdurlarla görüştü.

Papa Francis, Portekiz'e yaptığı beş günlük ziyarette din adamlarının cinsel istismarına uğrayan kurbanlarla özel bir görüşme gerçekleştirdi. Papa görüşme sonrasında kendi raporlarında nasıl bir tablo olduğunu da anlattı. Peki bu görüşmede neler yaşandı? Haberimizin detaylarında…

Vatikan yaptığı açıklamada, toplantının Çarşamba günü "yoğun bir dinleme atmosferinde" yapıldığını söyledi. Vatikan'ın Portekiz'deki diplomatik misyonunda düzenlenen toplantıya 13 taciz mağduru katıldı.

4815 Çocuk Mağdur Oldu

Bu yıl yayınlanan bir rapor, Portekiz'de en az 4.815 çocuğun istismara uğradığı ve Kilise'nin konuyu "sistematik olarak" gizlemeye çalıştığı sonucuna vardı. Lizbon'daki bir akşam ayininde Papa, Kilise'nin "kurbanların ıstıraplı feryadına" kulak vermesi gerektiğini söyledi.

Skandalın "bizi alçakgönüllü ve devam eden bir arınmaya çağırdığını" ve buna yönelik yaygın öfkenin "inanç uygulamasından giderek artan bir uzaklaşmaya” sebep olduğunu da sözlerine ekledi.

Görüşmede, küçüklerin korunmasından sorumlu Portekiz Kilisesi yetkilileri de hazır bulundu. Şubat ayında Portekiz Katolik Kilisesi tarafından kurulan bağımsız bir komisyon, rahipler veya diğer Kilise yetkilileri tarafından taciz edildiğini söyleyen 564 kişinin yaşadıklarını belgeleyen bir rapor yayınladı.

Raporu sunan komisyon başkanı çocuk psikiyatr Pedro Strecht, tahminin "mutlak minimumu" temsil ettiğini ve "bu sayıların buzdağının sadece görünen kısmı" olduğunu söyledi.

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.