Prens Harry'nin eşi Meghan Markle İngiliz basınına karşı büyük zafer kazandı

Prens Harry'nin eşi Meghan Markle İngiliz basınına karşı büyük zafer kazandı
Meghan Markle, babası Thomas Markle’a yazdığı mektubu izinsiz yayımlamakla suçladığı İngiliz bulvar basınına açtığı davayı kazandı. İki yıllık hukuk mücadelesinde gülen taraf Meghan Markle oldu.

İngiliz Kraliyet ailesinin 6.varisi Prens Harry ile evlendikten sonra Sussex Düşesi ünvanını alan ancak bu ünvanı terk ederek marjinal bir görüntü veren Meghan Markle, babası Thomas Markle'a gönderdiği bir mektubu, kendisinden izin alınmadan kullanan İngiliz bulvar yayıncısına karşı başlattığı mücadelede büyük bir yasal zafer kazandı.

KARAR MEGHAN MARKLE’IN LEHİNE ÇIKTI

Dün Birleşik Krallık Yüksek Mahkemesi'nde, 2018'de yazılan mektubun The Mail on Sunday gazetesinde yayınlanması nedeniyle Associated Newspapers adlı medya şirketine karşı, özel bilgilerin kötüye kullanılması iddiasıyla açılan davada, Meghan Markle lehine "özet karar" verildi. Kararda, Markle'ın, mektubun içeriğinin gizli kalacağına dair makul bir beklentisi olduğu, ancak yayıncının bu makul beklentiye müdahale ettiği belirtildi.

YARGIYA TEŞEKKÜR ETTİ

36 yaşındaki Prens Harry'nin 39 yaşındaki eşi Markle, uzun süredir görüşmediği babası Thomas Markle'a, düğününden üç ay sonra, Ağustos 2018'de özel bir mektup yazmış, Associated Newspapers şirketine bağlı bulvar gazetesi, beş sayfalık mektubun bazı bölümlerini bir dizi haber yapmıştı. Markle o dönemde, el yazısıyla yazdığı mektubu yayımlayan gazetelere dava açmıştı. Markle, kararın ardından, "Dava açtıktan sonra iki yıl boyunca bu gazetelerin yasa dışı ve insanlık dışı davranışlarının hesabını vermelerini sağladıkları için yargıya teşekkür ederim" açıklamasında bulundu.

Medya grubu ise, dava boyunca yaptığı savunmada, Markle'ın, babası Thomas'ın medyaya sürekli kızı hakkında konuşma alışkanlığını bildiğinden dolayı mektubun da yayımlanabileceğini tahmin ettiğini, bu nedenle de mektubu bunu dikkate alarak kaleme aldığını öne sürmüştü. Yayıncı kuruluş bu nedenle karardan dolayı hayal kırıklığı yaşadıklarını belirterek, "Kararın içeriğini dikkatlice inceliyoruz ve zaman içinde temyiz başvurusunda bulunup bulunmamaya karar vereceğiz" dedi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.