Putin'den Biden'a yanıt: 'Biden'ı yarın ya da Pazartesi günü konuşmaya davet ediyorum'

Putin'den Biden'a yanıt: 'Biden'ı yarın ya da Pazartesi günü konuşmaya davet ediyorum'
ABD Başkanı Joe Biden'ın, Rusya'nın ABD seçimlerine karışmasına yönelik bir istihbarat raporu üzerine Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bedel ödeyeceğini ve bir katil olduğunu söylemesi üzerine Putin'den ilk açıklama geldi. Putin, ABD'li mevkidaşını yarın ya da Pazartesi günü konuşmaya davet etti.

Putin, Rus medyasına yaptığı bir açıklamada, ABD'li mevkidaşıyla konuşmaya hazır olduğunu belirterek,  “Bunu pek fazla uzatmazdım, hafta sonu taygaya gitmek, biraz dinlenmek istiyorum, fakat bunu yarın, ya da pazartesi yapmaya hazırım. ABD tarafı için uygun herhangi bir zaman bunu yapmaya hazırız. Daha şimdiden Dışişleri Bakanlığı’na ilgili talimatı vereceğim. Başkan Biden'ı tartışmamıza devam etmek için davet etmek istiyorum. Ancak şartım şu ki bunu canlı yayında yapacağız. Herhangi bir erteleme olmaksızın, doğrudan açık, bir tartışmada olacak. Rusya halkı, ABD halkı ve diğer birçok ülke bu konuyla ilgileniyor gibi görünüyor.” dedi.

Ne olmuştu?

ABD Başkanı Joe Biden, ABC televizyonuna verdiği bir röpörtajda, Rusya'nın ABD Başkanlık seçimlerine müdahale ettiği yönündeki bir istihbarat raporuyla ilgili olarak Rusya'nın bedel ödeyeceğini ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bir 'katil' olduğunu söylemişti. Bunun üzerine Rusya'nın ABD Büyükelçisi istişarelerde bulunmak üzere Moskova'ya çağrılmış, Beyaz Saray da 'katil' ifadesinden dolayı pişman olmadığını açıklamıştı.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.