Ruhani: Halkın eleştiriye hakkı var

Ruhani: Halkın eleştiriye hakkı var
Protestolaların devam ettiği İran'de, Cumhurbaşkanı Ruhani 'ülkede eleştiriye alan açılması gerektiğini' söyledi

İran'da 'eleştiriye alan açılması gerektiğini' ifade eden Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, halkın "eleştiri hakkı" olduğunu söyledi. Reformist cumhurbaşkanı, perşembe gününden bu yana devam eden protestolara ilişkin ilk açıklamasını yaptı.

Pazar günü kabine toplantısında konuşan Ruhani, insanların düşünce özgürlüğü hakkına sahip olduğunu belirtti ve "Sesinizi duyduk" dedi.

"İnsanlar eleştirilerini dile getirmek ve protesto etmek için tamamen özgürdür" ifadesini kullanan Ruhani, protestoculara şiddete yönelmemeleri uyarısında da bulundu. Ruhani, eleştirinin, şiddet ve kamuya açık alanlara zarar vermekten farklı olduğunu da sözlerine ekledi.

"TRUMP'IN KONUŞMAYA HAKKI YOK"

Ruhani konuşmasında, İran'daki protestolara yönelik açıklama yapan ABD'yi de eleştirerek, "Henüz birkaç ay önce İran ulusunu terörist olarak tanımlayan Trump'ın İran'daki protestolara yönelik duygularını ifade etme hakkı olmadığını" vurguladı.

ABD Başkanı Donald Trump Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "İran'daki protestolar, insanların para ve servetlerinin çalındığını anladıklarını gösterdi. Görünen o ki, buna daha fazla izin vermeyecekler" ifadesini kullanmıştı. Trump, öncesinde de "baskıcı devletlerin her daim varlıklarını sürdüremeyeceği" uyarısını yapmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.