Rus ve Ukrayna heyetleri birbirine girdi: Şentop müdahale etti

Rus ve Ukrayna heyetleri birbirine girdi: Şentop müdahale etti
30'uncu Yıl Dönümü Parlamento Başkanları Zirvesi’nde, Rus ve Ukraynalı diplomatlar birbirine girdi. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, müdahalesiyle gerginlik sona erdi.

DHA- Karadeniz Ekonomik İş Birliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) 30'uncu Yıl Dönümü Parlamento Başkanları Zirvesi’nde, Rusya Delegasyonu Başkan Vekili Olga Tımofeva’nın konuşması sırasında Ukrayna heyeti bayraklı protesto girişiminde bulundu.

Ukrayna heyeti, Rus heyetinin arkasında Ukrayna bayrağı açtı. Bu sırada iki ülkenin heyetleri arasında tartışma ve arbede yaşandı. Rus heyetten biri, Ukrayna bayrağını alarak salondan çıkardı.

rusya1.jpg

Bu sırada TBMM Başkanı Mustafa Şentop, iki gruba da uyarıda bulunarak müdahale etti. Şentop, "Kime söz verildiyse o konuşacak. Bu toplantının huzurunu kimseye bozdurmam. Herkes görüşünü, fikrini sözleriyle ortaya koyabiliyor, buna bir mani yok. Ama eylem yapmaya kalkılırsa bu tür toplantılar o zaman parlamenter toplantı olmaktan çıkar, sokak hareketlerine dönüşür. Söz vermedim ben bu nasıl bir şey? Söz vermeden konuşmak isteyen dışarıya çıksın dışarıda konuşsun" ifadelerini kullandı.

rusya2.jpg

Şentop'un müdahalesiyle gerginlik sona ererken, toplantı devam etti.

rusya3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.