Rusya'da darbe girişimi kısa sürdü, isyan sona erdi

Rusya'da darbe girişimi kısa sürdü, isyan sona erdi
Wagner'in lideri Yevgeni Prigojin, ''Kan dökülmesini önlemek için üslerimize dönüyoruz.'' dedi.

EMİNE KAŞIKCI- Rus paralı asker şirketi Wagner’in başlattığı silahlı ayaklanma sona erdi.

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Prigojin'in gerilimi azaltma önerisini kabul ettiğini açıkladı. Kremlin yönetimiyle anlaşan Prigojin de ''Kan dökülmesini önlemek için üslerimize dönüyoruz.'' dedi.

Rusya'nın başkenti Moskova'ya yakın Lipetsk kenti valisi Igor Artamonov, Wagner güçlerinin Lipetsk bölgesine geldiğini belirterek halkı evlerinden çıkamamalarını konusunda uyarmıştı.

Kentte durumun kontrol altında olduğunu belirten Vali Artamonov, kent halkına evlerinden çıkmamaları ve herhangi bir ulaşım aracıyla seyahat etmemelerini "şiddetle tavsiye" ettiğini vurgulamıştı.

Rusya'da Wagner lideri Prigojin'in başlattığı silahlı isyan sonrası Rusya’nın başkenti Moskova’nın Belediye Başkanı Sergey Sobyanini, başkentte terörle mücadele rejimi ilan edildiğini duyurdu.

Moskova’da terörle mücadele rejimi ilan edilmişti

Sputnik Türkiye'de yer alan habere göre; Moskova Belediye Başkanı Sobyanin, başkent sakinlerine duyurusunda, “Değerli başkentliler, Moskova’da terörle mücadele rejimi ilan edilmiştir. Güç bir durum içerisindeyiz” dedi.

Moskova Belediye Başkanı, bazı yerlerde yolların trafiğe kapatılabileceğini de söyledi ve bu nedenle başkent sakinlerinden ‘sokağa gerekmedikçe sokağa çıkmamalarını’ istedi.

Terörle mücadele rejimi, yollarda ve kamuya açık alanlarda kontrollerin sıkılaştırılmasını içeren bir uygulama. Bunun yanında Sobyanin, tehlikenin minimuma indirilmesi adına’ pazartesi günü Moskova’da tatil günü ilan ettiğini söyledi. Sadece hükümet birimleri ile 7/24 çalışma gerektiren işletmeler ve savunma-sanayiyle ilgili tesislerde pazartesi olağan çalışmaların süreceğini ekledi.

Sobyanin Moskova sakinlerinden ayrıca, ‘olağanüstü ve acil durumları 122 numaralı acil hatta anında bildirmelerini’ istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.