Sıkıntıların altındaki ÖSO ne olacak?

Sıkıntıların altındaki ÖSO ne olacak?
Adalet arayışı için Adalet adı altında yürüyüşler düzenleyen ama kendisini destekleyen partinin seçilmiş belediye başkanlarının çeşitli bahaneyle  görevlerinden alınıp, yerlerine kayyumlar atanması karşısında sus-pus olan ve Suriye olayında Esad ile görüşülmesi gerektiğine inanan muhalefet partisi CHP'nin İl Başkanlıkları ve Büyük Kurultay öncesi atanmış, seçilmiş ilçe başkanlarını sessiz, sedasızca görevden alıp yerlerine kayyumlar atayan ve dün yöntem şeklini eleştirdiği iktidarın parti içi uygulamalarına

Adalet arayışı için Adalet adı altında yürüyüşler düzenleyen ama kendisini destekleyen partinin seçilmiş belediye başkanlarının çeşitli bahaneyle  görevlerinden alınıp, yerlerine kayyumlar atanması karşısında sus-pus olan ve Suriye olayında Esad ile görüşülmesi gerektiğine inanan muhalefet partisi CHP'nin İl Başkanlıkları ve Büyük Kurultay öncesi atanmış, seçilmiş ilçe başkanlarını sessiz, sedasızca görevden alıp yerlerine kayyumlar atayan ve dün yöntem şeklini eleştirdiği iktidarın parti içi uygulamalarına geçmek isteyen yani parti örgütlerine 'Kongrelerde aday çıkarmayın, uzlaşın, tek aday etrafında birleşin' dediği şu günlerde dış politikada yaşananlar gün geçtikçe can sıkıcı hale geliyor.
Çünkü Türkiye'nin sınırında oluşturulmak istendiği ileri sürdüğü oluşuma müdahale etmek adına üçüncü sınır ötesi için girdiği Suriye topraklarında birlikte mücadele ettiği Özgür Suriye Ordusu yani kısa adı ÖSO yani birileri için resmi, yasal diğerleri için silahlı terörist bir grup olan oluşumun ne olacağının hiç konuşulmadığı şu günlerde Amerika'nın Ermeni Tasarısı ile yaptırımlarla ilgili aldığı iki karar, İsrail'in Ankara Büyükelçiliğini kapatmasını da gidişatın hiç de iyi olmadığını ortaya koyar gibi..
Bölgede bir dönem birlikte hareket edilen hatta sınır içinde geçişlerine izin verilen YPG'yi bir anda terörist ilan edip, bir dönem içinden geçtiği sınırdan 30 km. uzağa göndermek için başlatılan operasyonların birlikte yapıldığı ve bu mücadelede dörtyüze yakın kişinin yaşanan çatışmalarda öldüğü bizzat başkan Erdoğan tarafından açıklanan bu oluşum yasal bir oluşum mu yoksa bunlar da terörist mi?
Çünkü resmi bir devlet olan Suriye'nin resmi Devlet Başkanı olan Beşar Esad'ın temsil ettiği rejimi devirmek için savaşan silahlı bir örgüt, oluşum olan ÖSO'nun komşumuz olan bir devletin yani Suriye'nin Devlet Başkanı Beşar Esad'ın temsil ettiği rejimi devirmek için savaşan, silahlı örgüttür ve bu örgüt ile birlikte alanda askerleri ile beraber hareket eden bir ülke ve ABD başta olmak üzere batı ülkelerinin yanı sıra Arap devletleri tarafından hedefe alınan Türkiye var..
Yani şu an ordusu bir başka ülkenin topraklarında olan Türkiye'yi dünya da sıkıntıya sokan ÖSO ne olacak?
Bu resmi olmayan ve resmi bir devletin yönetimi ile çatışan ve dünyaca terörist, birilerince özgürlükçü denen bu sürü nereye sürülecek, sonu ne olacak?
Hepsi silahlı, hepsi askeri giyimli ve kimileri gibi general, albay olan bu örgütün resmi anlamda hiç bir yerde yeri yokken ve Suriye'nin ve de dünyanın büyük bölümünün terörist olarak gördüğü ÖSO değil mi Türkiyeyi olduğu gibi bölgeyi rahatsız eden?
Bilmem ama sanki dünya bu günlerde birilerine   bol bol asker selamı verenlere bir şeyler anlatmak için yani birilerine, 'senin terörist dediklerini biz öteledik ya bizim terörist dediklerimiz yani ÖSO ne olacak?' sorularını sorup, Ermeni tasarısının bir anda kabul gördüğü ABD'de olduğu gibi tüm alanlarda Türkiyeyi olumsuz etkileyen kararlarla bu durumu anlatmaya çalışıyor gibi..
Evet sanırım benimde cevabını aradığım bu soru yani bölgede yaşanan sorunların, sıkıntıların altında ki ÖSO ne olacak?!
Ha bu arada yazımı bitirirken asker kökenli savunma bakanının katıldığı grup toplantısında verdiği asker selamı ardından alelacele bölgeye giderek burada yaptığı sınır denetimleri sırasında,"Her an her şey olabilir, hazırlıklı olunmalı." diyerek yaptığı son dakika açıklamasına baktığımızda bölgede yeni gelişmelerin hatta ülkesindeki teröristleri ve rejime karşı silahlanan ÖSO başta olmak üzere grupları temizlemeye çalışan Suriye ordusu ile karşılaşmanın an meselesi olduğunu da anlatır gibi..
**
Kadınlar ve Hakları..
Posof ilçe kaymakamının başlattığı ve kurmak için kolları sıvadığı kadın derneğine karşı çıktıklarını öğrendiğimiz kadın derneklerinden hangisinin ne kadar çalıştığına baktığımız da, bu derneklerimizinde Ardahan Dernekleri gibi varlıkları ile yokluklarının belli olmadığını rahatlıkla görebiliriz..
En son olarak Ardahan Belediyesi tarafından kurulan Kent Konseyinin Kadın Konseyi’ne toplam yedi kadının katılması, kurulmak istenen, kurulu bulunan derneklerin ne kadar aktif olacağını da gösteren diğer bir önemli durumdur..
Evet kadın derneğinin kurulmasına karşı çıkan erkeklerimizin kurdukları derneklere ne kadar sahip çıkıyorlarsa, kadınlarımızın da o kadar sahip çıkacakları zaten başta belli değil midir..
Bilmiyorum ama erkeğimizin de, kadınımızın da hakkını aramadığı bir Ardahan’da olsa ne olur, olmasa ne olur dedirten son gelişmeyi Posof’un erkek kaymakamının kadınları düşünüp, kurmak istediği derneğe sahip çıkması gereken Posoflu kadınlardan anlamak daha anlamlı olmaz mı?
Biliyorum ki; Onlarda biz Ardahanlı kadınlar gibi erkeklerimizin ardına sığınıp, gördüğümüz şiddeti ‘Falan ne der, filan ne söyler’ diyerek saklar, dururuz..
...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.