Sırada İran mı var?

Sırada İran mı var?
Siyaset, toplumun mutluluğa refaha ve konfora taşınması; mutlu edilmesi ve haklı beklentilerini yerine getirilmesi sanatıdır. Bunu başaran huzur ve barış içinde ahenkle yürütebilen iktidarlar, siyasiler var. Yüzlerine gözlerine adeta bulaştırarak başaramayıp kitlelerce insanın sokağa dökülmelerine neden olanlar da var.

Yüksek teknolojiden ötürü dünya fazlasıyla küçüldü artık. Nerede, neler oluyor neler olmuyor çok kısa sürede anlaşılıyor fark ediliyor. Akıllara durgunluk petrol ve doğal gaz zengini olan komşumuz İran’da meydana gelen sokak hareketlerinin her ne kadar Emperyalist ABD'nin ajanlarınca kışkırtma sonunda mı meydana geldi yahut gerçekten yönetimin büyük hataları ve başarısızlıklarından mı kaynaklandığını tam anlamıyla an itibariyle bilmiyoruz.Ama bilmeyeceğimiz öğrenemeyeceğimiz anlamına da gelmez.
Kim bilir? Belkide her iki faktörde söz konusu olabilir. Durumdan pay çıkaran Donald Trump sosyal medyada bir takım açıklamalar yaparak sokak hareketlerini desteklediğini demeçlerle beyan etti. Hatta eski Başkan Obama'nın da İran’a taviz verdiğini ve nükleer güç konusunda gereğini yapmadığını söylemiş, bu durumu seçimlerde koz olarak kullanmıştı. Halen de bu söylemlerine ısrarla devam ediyor. Ancak an itibariyle kendisi de ülkesinde çok başarılı olmayıp İsrail’in kucağında ve her dediklerini adeta emir kulu olarak nelere mal olacağını hesaplamadan bile gözü kapalı olarak yerine getiriyor. Zaten bu olup bitenler her şekilde direkt dolaylı İsrail’e fazlasıyla yarıyor. İsrail her zaman İran'ı kendisine bir tehdit olarak görüyor. Bu yüzden kafalar biraz karışık. İran'da meydana gelen eylemlerin odak noktası İsrail olup; Başkan Donald Trump'ı da kötü bir figüran olarak kullanıyor olabilir. Ancak her şeye rağmen yönetimden ve yönetim tarzından halkın memnun olmadığı ortaya çıkıyor.
Ancak İran'ı ne Suriye’ye ne de Irak’a benzetmek ve öyle oran orantı kurarak halledebileceklerini sanıyorlarsa hem İsrail hem de Başkan Trump büyük bir sürprizlerle karşılaşabilir. Zira geçmişte bu emperyalistler klasik başka bir oyunla İran-Irak savaşını çıkartmışlardı. Yakın tarihteki bu savaş tam sekiz yıl sürdü. ABD fiilen Irak'ın yanında yer aldığı halde İran'a diz çöktüremedi. O savaş sonucunda en büyük kaybı Irak yaşadı. 
Siyasiler bilmeliler ki ABD kendi çıkarları söz konusu olmadan hiçbir tarafı durup dururken desteklemez ve her eylemde kendi çıkarlarını fazlasıyla ön planda tutan ve emperyalizmin adeta anasıdır ana kaynağıdır. Ortadoğu'da çok sinsi plan ve projeleri her zaman vardır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.