Somali’deki terör saldırısı: En az 9 ölü

Somali’deki terör saldırısı: En az 9 ölü
Somali polisi, bugün açıklama yaparak Eş-Şebab örgütünün yedi militanının dün akşam başkent Mogadişu'daki bir restorana terör saldırısı düzenlediklerini ve en az 9 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

DHA- Somali polisi, dün başkent Mogadişu'daki bir restorana Eş-Şebab örgütünün militanları tarafından düzenlenen terör saldırısında en az 9 kişinin hayatını kaybettiği, 10 kişinin ise yaralandığını duyurdu.

Somali polisi, bugün açıklama yaparak Eş-Şebab örgütünün yedi militanının dün akşam başkent Mogadişu'daki bir restorana terör saldırısı düzenlediklerini, yaklaşık altı saat süren operasyonda 6 sivilin ve 3 güvenlik gücünün hayatını kaybettiğini belirtti.

Polis açıklamasında "6 sivil şehit oldu, 10 kişi yaralandı. Kurtarma sırasında Somali halkını kurtarmak için mücadele eden 3 yiğit güvenlik gücü şehit oldu" ifadelerini kullandı. Polis düzenledikleri operasyonda aralarında çocuk, kadın ve yaşlıların da bulunduğu 84 sivili güvenli bir şekilde tahliye ettiklerini belirtti. Yerel basın, olayın geçtiği restoranın popüler bir mekan olduğunu ve hafta sonları bir çok kişinin restoranda vakit geçirdiğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.