Son dakika: Ermeni ordusundan Başbakan Paşinyan'a istifa çağrısı

Son dakika: Ermeni ordusundan Başbakan Paşinyan'a istifa çağrısı
Ermenistan'da devam eden Başbakan Paşinyan'a yönelik protestolara ordu da dahil oldu. Ermenistan Genel Kurmay Başkanı, Başbakan'a istifa çağrısında bulundu.

Ermenistan'ın geçtiğimiz Ekim ayında Azerbaycan'la yaşadığı Dağlık Karabağ yenilgisi sonrası muhalefetin Başbakan'a istifa etmesi çağrılarına bugün ordu da dahil oldu. Rus basını Ermeni ordusunun Başbakan'a muhtıra vererek istifa etmesini istediği öne sürülürken, Başbakan Nikol Paşinyan yaptığı açıklamayla "Ülkede darbe girişimi var" diyerek taraftarlarını sokağa çıkmaya davet etti.

Ermenistan Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan tarafından imzalanan muhtırada şu ifadelere yer verildi: “Ülkenin içinde bulunduğu bu kadar karmaşık durumda alınan devlet karşıtı ve sorumsuz bir adımlar atılıyor.  Ermeni halkı için bu kritik ve ölümcül durumda yeteri kadar karar veremeyen Ermenistan Başbakanı ve hükümetinin uzun süredir görevdeki yetkililerin itibarını sarsmayı amaçlayan saldırılarına sabırla tahammül ettik. Ancak her şeyin sınırı var. Ermeni Silahlı Kuvvetleri, görevini onurla yerine getirmiş ve halkla omuz omuza düşmana karşı savaşmıştır. Görevdeki yetkililerin etkisiz yönetimi ve dış politikadaki ciddi hatalar ülkeyi çöküşün eşiğine getirdi. Oluşan durumla hemfikir olan Ermenistan Silahlı Kuvvetleri, Ermenistan Başbakanı ve hükümetinin istifasını talep ediyor, aynı zamanda Vatan ve Artsakh'ı korurken oğulları ölen kişilere karşı güç kullanmaktan kaçınmaları için uyarıda bulunuyor. İnsanlar her zaman ordunun yanında olduğu gibi, ordu da her zaman halkın yanında olmuştur ” Öte yandan, Askeri muhtırada Ermeni Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan, yardımcıları, daire başkanları tarafından imzalandığı ifade edildi.

Muhalefet yeniden sokağa indi

Daha öncede orduya da çağrıda bulunan muhalefet sokağa inerek hükümet binasına doğru ilerlemeye başladı. Muhalefetin önemli siyasi figürlerinden eski başbakan ve eski savunma bakanı Vazgen Manukyan taraftarları ise Savunma Bakanlığı önünde toplanarak, ordunun muhtıra çağrısına destekte bulundu.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.