Suriye savaşı öyle ya da böyle bitecek! Ya sonra...

Suriye savaşı öyle ya da böyle bitecek! Ya sonra...
Bir başka ülkenin topraklarına giren hiçbir ülke dikiş tutmadı... Amacına da ulaşmadı... Kaybetti... İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra oluşan genel mutabakat, sınırların değişmesine izin vermiyor. Sadece öyle ya da böyle vekalet savaşları yürütülüyor. ABD; Vietnam 1955-1975, SSCB; Afganistan 1979-1989... Her ikisi de yenilerek çekildi. SSCB 1989'da çöktü... Hem de dünyanın iki büyük süper gücü olmasına rağmen.. Tarih tekerrürden ibaret değildir, bir derstir... Ya ders çıkarırsınız ya da kaybedersiniz. Hem de ü

14 Nisan 2011'de ABD Suriye'yi vurdu. Ve o gün bugündür Suriye iç savaşı devam ediyor. Suriye savaşının iki kaybeden ülkesi var. Biri Suriye, diğeri Türkiye. Kazanan ise Rusya ve İran. Rusya'nın savaşa müdahale olmasından beri sahada her şey Esad lehine gelişiyor. Ve görülen o ki, Esad lehine de gelişmeye devam edecek.

Emevi Camisi’ne Putin ziyaretinin anlamı...

Dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan, 2012'de yaptığı konuşmada"İnşallah Selahaddin Eyyubi'nin kabri başında Fatiha okuyacak, Emevi Camisi'nde namazımızı da kılacağız. Bilali Habeşi'nin, İbn-i Arabi'nin türbesinde, Süleymaniye Külliyesi'nde, Hicaz Demiryolu İstasyonu'nda kardeşliğimiz için özgürce dua edeceğiz" demişti.

Ve işte o gün Suriye'nin yaklaşık yüzde 60'ını Esad rejimine muhalif olanlar kontrol ediyordu.

Bugün yüzde 60, İblid'e ve Türkiye'nin kontrol ettiği bölgeye sıkışmış durumda. Ve işin ilginci de bu bölgenin etrafı Suriye-Rusya silahlı güçleri ve PYD - YPG tarafından kuşatılmış durumda.

Devamını  adresinden okuyabilirsiniz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.