Trump'ın ikinci azil duruşması dakikalar önce başladı

Trump'ın ikinci azil duruşması dakikalar önce başladı
Amerika Birleşik Devletleri’nin eski başkanı Donald Trump'a 6 Ocak’ta gerçekleşen kanlı kongre baskını nedeniyle açılan davanın ikinci azil duruşması Senato'da görülmeye başlandı

Trump'ın azli için açılan dava hususunda toplanacak olan Senato'da dava sürecine yönelik atılacak ilk adımlar açıklandı. Bugün ilerleyen saatlerde başlaması planlanana Trump'ın azil davasının, yargılamanın anayasaya uygunluğu hakkında 4 saatlik bir münazaranın gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Münazaranın ardından ise yargılamanın anayasaya uygunluğunu onaylamak adına oylama ile devam edilmesi planlanıyor. Dava öncesi oylamada ise Meclis, herhangi bir şahit talebinde bulunmadı.

DAVA 14 ŞUBAT'A ERTELENEBİLİR

Trump'ın azil davası öncesi yaşanan gerginliğe rağmen hazırlıklara ara vermeyen Senato tarafından bugün açıklanan kararda, hazırlıkların tamamlanamaması ve Senato'nun azil maddesinin onaylamamış olması halinde, Azil Mahkemesi'nin 14 Şubat tarihinde yeniden toplanacağı ifade edildi. Aynı zamanda Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer ile Demokrat Senatörler arasında bu sabah, oylamada şahitlerin olmaması halinde oylamada son kararın 14 ve 15 Şubat tarihinde tamamlanması hakkında bir konferans görüşmesi gerçekleştirdi.

HER TÜRLÜ OLASILIK DÜŞÜNÜLDÜ

Dava sürecinde henüz tanık talep etmeyen Meclis Azil Yöneticileri ise, Trump ekibi tarafından sunulan argümanları çürütmek için tanık ifadesine ihtiyaç duyulması durumunda, hazırlıklı olmak adına bu seçeneği korumaya devam ediyor. Oylamada, Trump ekibinin ne kadar zaman harcayacağının belli olmaması nedeniyle zamanlama konusunda net bir açıklama yapılmazken, Trump'ın ekibinin sahip olduğu 16 saatin tamamını kullanmaması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.