Turistik denizaltı, okyanusta kayboldu: Hayatta kalmak için son saatler

Turistik denizaltı, okyanusta kayboldu: Hayatta kalmak için son saatler
1514 kişinin öldüğü Titanik'in enkazını göstermek için turistik amaçla kullanılan denizaltılardan biri, Atlas Okyanusu'nda kayboldu. Aracının maksimum 96 saatlik oksijeni olduğu ifade edildi.

DHA- Titanik'in Atlantik Okyanusu'ndaki enkazına araştırmacı ve turist taşıyan su altı aracının içindeki 5 kişiyle birlikte 18 Haziran Pazar günü kaybolmasının ardından ABD'li ve Kanadalı sahil güvenlik ekiplerinin deniz altından sonarla ve havadan uçaklarla arama çalışmaları devam ediyor. Aracının maksimum 96 saatlik oksijeni olduğu ifade edildi.

Deniz altı araştırma ve keşif çalışmaları yürüten OceanGate şirketinin sahip olduğu Titan adlı su altı aracının, içindeki 5 kişiyle birlikte 18 Haziran Pazar günü Kanada kıyısına yaklaşık 600 km uzaklıkta olan Titanik'in enkazına giderken yola çıktıktan yaklaşık 1 saat 45 dakika sonra iletişimi kopmuş ve araç kaybolmuştu. OceanGate'ın dün yaptığı açıklamasında "Ekibi geri getirmek için tüm seçenekleri araştırıyoruz ve seferber ediyoruz. Tüm dikkatimizi su altı aracındaki ekibe ve onların ailelerine verdik" denildi. Aracın içindeki 5 kişilik ekibin kimliği ile ilgili henüz resmi açıklama yapılmadı.

ABD Sahil Güvenlik (USCG) ekipleri dün yaptıkları açıklamada, Kanada sahil güvenliği ile kaybolan su altı aracını havadan okyanus yüzeyinde ve sonarla okyanus altında arama çalışmalarının devam ettiğini belirtti. USCG basına yaptığı açıklamada su altı aracının maksimum 96 saat sualtında kalabildiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.