Türkiye merkeze oturdu

Türkiye merkeze oturdu
Uzun yıllardır İslam ülkelerinde ve yaşadığımız coğrafyada  savaşlar, darbeler, iç kavgalar, mezhep çatışmaları, işgaller, zulümler yaşanıyor. Bu coğrafyada kurulan suni devletler ve başlarına emperyalist güç odakları tarafından belirlenen yöneticiler, bu fotoğrafın ana sebebidir.

Uzun yıllardır İslam ülkelerinde ve yaşadığımız coğrafyada  savaşlar, darbeler, iç kavgalar, mezhep çatışmaları, işgaller, zulümler yaşanıyor. Bu coğrafyada kurulan suni devletler ve başlarına emperyalist güç odakları tarafından belirlenen yöneticiler, bu fotoğrafın ana sebebidir. Elbette bu topraklardaki yer altı ve doğal zenginlikleri de meselenin ana sebeplerinden saymak gerekir. Yıllarca bu coğrafyada kan ve gözyaşı eksilmemiş bilakis her yeni yılda vahşet sınır tanımamıştır. Zenginleştikçe vahşileşen kutsalsız,kuralsız zihniyet akıl tutulması hal ile vahşilikte sınırları zorlamaktan imtina etmemiştir.
Yaşadığımız yüzyılda ise artık bir şeylerin değişmesi için verilen mücadeleler nihayet sonuç vermeye başladı.
Davos’ta 'one minute', BM Genel Kurulu’nda 'Dünya 5’ ten büyüktür' çıkışı İslam coğrafyası ve bu coğrafyanın milletleri açısından büyük dönüm noktası olmuştur.
“Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” sloganı hissedilir şekilde hayat bulmaya başlamıştır.
Bir büyük çıkış ve bu coğrafyanın kaderinin dönüşümü sayılabilecek bir büyük adım da  6 Aralık 2017’de ABD’nin Kudüs çıkışı sonrası atıldı. Kudüs’ü uluslararası bütün anlaşmaları yok sayarak, evangelist baskı ile İsrail’e peşkeş çeken Trump’ın çıkışına dönem başkanı sıfatı ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 57 üyeli İslam İşbirliği Teşkilatını olağanüstü toplantıya çağırarak cevap verdi.
İslam İşbirliği Teşkilatı bu çağrı üzerine İstanbul’da toplandı. Bu coğrafyanın sosyolojisi,dip dalga ve Tükiye’nin kararlılığı İstanbul zirvesinde tarihi bir karar alınmasını sağladı. 
“Doğu Kudüs işgal altındaki Filistin Devletinin başkentidir.” Bu çıkış aynı zamanda İslam İşbirliği Teşkilatı'nın da dönüşünü sağlamış oldu.
Bu tarihi adımdan sonra Türkiye, İslam coğrafyasının fiilen lideri olmuş ve bölgenin merkezine oturmuştur.
Böylece Trump’ un Suudi Arabistan ziyareti sırasında dünyaya bir mesaj olarak verdikleri sihirli kürenin' de sihri bozulmuş oldu.
Yeni sihir, bu coğrafyayı yeniden dirilişe geçiren İslam ülkelerinin doğan güneşidir. Zillet bitmiş İslam ülkeleri yek vücut 
olmuştur.
Bu tarihi dönüşümün diplomasi ayağında izlenen politika olarak, İslam ülkelerinin yanı sıra Avrupa liderleri, Rusya, Hristiyan dünyası ile yapılan diplomatik görüşmeler insanlık adına alınan bu kararda etkili unsur olmuştur.
Şimdi bu kararın uluslararası kurullarda kabul görülmesi çalışmaları yapılacaktır. 
İlk iş olarak Türkiye bu kararı BM Genel Kurulu’na taşıyacaktır. BM Genel Kurulu’nda Türkiye, İsrail’in ve ABD’ nin uluslararası hukuka aykırı hareket ettiğini söyleyecek ve kayıt altına alacaktır.
Türkiye merkeze oturarak yeni bir dönem başlatmıştır.
Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.