Ukrayna uçağı İran'da düştü! Kurtulan yok

Ukrayna uçağı İran'da düştü! Kurtulan yok
İran'ın başkenti Tahran'dan Ukrayna'ya gitmek üzere havalanan yolcu uçağı, kısa bir süre sonra düştü. Uçak içinde bulunan 170 yolcu ve 10 mürettebattan kimse kurtarılamadı. Konu ile ilgili ilk açıklama geldi.

Son günlerde ABD ile karşı karşıya gelmesiyle gündemde olan İran'da yaşanan olay sonrası 180 kişi hayatını kaybetti. Başkent Tahran'dan Ukrayna'ya yapacağı yolculuk için havalanan Boeing 737 tipi yolcu uçağı kalkışından bir süre sonra düştü. Toplamda 180 kişinin bulunduğu uçağın düşmesiyle birlikte alevler yükseldi. Şirketin yaptığı ilk açıklamada kaza ile ilgili bilgilerin ele alındığı ve değerlendirildiği duyuruldu.
 


180 kişi vardı

Ukrayna Hava Yollarına ait Boeing 737 tipi yolcu uçağı, İranın başkenti Tahran'ın 40 kilometre güneyindeki İmam Humeyni Havalimanı'ndan, Ukraynanın başkenti Kieve gitmek üzere kalkış yaptı. İçerisinde mürettebatla birlikte 180 kişinin bulunduğu belirtilen uçak, kalkıştan kısa süre sonra irtifa kaybederek Tahran'a yakın Parand bölgesinde düştü. Uçağın, ilk belirlemelere göre teknik bir arıza sonucu düştüğü öne sürülürken, bölgeye itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.  Tahran'da düşen Ukrayna Havayollarına ait yolcu uçağında bulunan 170 yolcu ve 10 mürettebattan sağ kurtulan kimsenin olmadığı bildirildi.
 


Açıklama geldi: Çok az kişi kurtulabilir

İran Acil Yardım Kurumu Başkanı Pir Hüseyin Kulivend, başkent Tahran'da düşen Ukrayna Havayollarına ait Boeing 737 tipi yolcu uçağından çok az kişinin sağ kurtulabileceğini söyledi. Kulivend, İran devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, PS-752 sefer sayılı uçaktan çok az kişinin sağ kurtulma ihtimallerinin olduğunu ve yolcuların çoğunun hayatını kaybettiğini belirtti. Kurtarma timlerinin olay yerine ulaştığını ifade eden Kulivend, yangının şiddeti nedeniyle çalışmaların zorlukla yapıldığını dile getirdi. Acil Yardım Kurumu Sözcüsü Mucteba Halidi de Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gitmek üzere Tahran İmam Humeyni Uluslararası Havalimanı'ndan havalanan Boeing 737 tipi yolcu uçağının kısa süre sonra yerel saatle 06.18'de teknik arıza nedeniyle düştüğünü bildirdi. Uçakta 170 yolcu ve 10 mürettebattan oluşan 180 kişinin olduğunu aktaran Halidi, 22 ambulans ve 2 otobüs ambulans ile kurtarma ekiplerinin olay mahalline nakledildiğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.