Ukrayna’dan Belarus sınırına tanksavar mayın önlemi

Ukrayna’dan Belarus sınırına tanksavar mayın önlemi
Ukrayna Savunma Bakanlığı, Ukrayna ordusunun Belarus sınırına tanksavar mayın döşediğini ve tankların geçiş güzergâhı olabilecek noktalara hendek kazdığını duyurdu.

(DHA)-Ukrayna ordusunda görevli Korgeneral Sergey Naev, faaliyetler hakkında bilgi verdi. Naev, “Kuzey operasyon bölgesinde durum istikrarlı ve kontrol altında. Askerlerimiz, sınırlarımızı güçlendirmek için birçok şey yapıyor. Özellikle Belarus ve Rusya sınırındaki bölgelerde bariyer sisteminin genişletilmesi devam ediyor. Tankların girebileceği alanlarda ve düşmanın topraklarımızın derinliklerine ilerleyebileceği yollar, orman şeritleri, köprüler, elektrik hatları gibi yerlerde tanksavar mayın tarlaları oluşturulmaktadır. Sadece bu hafta, istihkam birimleri 6 binden fazla tanksavar mayını kullanarak onlarca mayın tarlasını donattı. 7 bin metreden fazla tanksavar siperi ve hendeği kazıldı” dedi.
RUSYA’NIN TATİK NÜKLEER SİLAH PLANI
Rusya, geçtiğimiz haftalarda Belarus topraklarında taktik nükleer silahların konuşlandırılmasına yönelik planını açıklamıştı. Söz konusu plan, Batı ve Ukrayna resmi makamlarının tepkisini çekmişti. Ayrıca geçen hafta,  Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, başkent Moskova’da Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko ile bir araya gelmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.