Ülkede sıcaklar arttı: Şebekeler tehlikeye girdi

Ülkede sıcaklar arttı: Şebekeler tehlikeye girdi
Sıcaklıkların artmasıyla, ülke genelinde elektrik tüketiminin yükselmesinin enerji santralleri ve nakil hatları tehlikeye girdi.

AA- İran Enerji Bakanlığına bağlı Termik Güç Üretim Şirketi Başkan Yardımcısı Nasır İskenderi, sıcaklıkların artmasıyla, ülke genelinde elektrik tüketiminin yükselmesinin enerji santralleri ve nakil hatlarını tehlikeye soktuğunu söyledi.

İran devlet televizyonuna konuşan İskenderi, ülkede son günlerdeki elektrik tüketimine ilişkin bilgi verdi.

İskenderi, "Hava sıcaklığının artmasıyla birlikte ülke genelinde kullanılan elektrik miktarı çok artmış ve 72 bin megavata ulaşmıştır. Bu durum santraller ve nakil hatlarını tehlikeye sokuyor." dedi.

Şu ana kadar elektrik şebekesinde bir sorun yaşanmadığını dile getiren İskenderi, vatandaşlardan elektrik tüketimlerini düşürmelerini talep etti.

Son 11 yılın en sıcak günlerinin yaşandığı İran'da geçen yıla oranla elektriğin 6 bin megavat daha fazla tüketildiği belirtiliyor.

Elektrik tüketiminin dünya ortalamasının üzerinde olduğu İran'da, geçen yıl yaz aylarında sıkça yaşanan elektrik kesintileri, sanayicilerin ve halkın tepkisine yol açmıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.