Venezuela'da da Suriye'de de atama ile başkan olmaz!

Venezuela'da da Suriye'de de atama ile başkan olmaz!
ABD Başkanı Donald Trump'ın,  Venezuela Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'yu ülkenin "geçici  devlet başkanı" olarak tanıması saçmalığı ile başlayan gelişmelere baktığımıza da başta biz solcu ailelerin büyük darbeler     aldığı ülkemizde ki darbeler aklıma geldi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın,  Venezuela Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'yu ülkenin "geçici  devlet başkanı" olarak tanıması saçmalığı ile başlayan gelişmelere baktığımıza da başta biz solcu ailelerin büyük darbeler     aldığı ülkemizde ki darbeler aklıma geldi.
Son olarak, 15 Temmuz'da denenmek istenen ancak darbelerden ağzı yanmış olan biz solcuların başını çektiği 'Darbeye Hayır' çıkışı ile amacına ulaşamayan FETÖ  kurmalı hain darbenin öncesine baktığımızda ve sağcı, muhafazakar, milliyetçilerden çok biz solcuları ezen darbeler öncesi başta meslektaşımız Uğur Mumcu olmak üzere bir çok aydının yanı sıra Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okan gibi kamu görevlilerininde içinde bulunduğu toplum önderi, lideri, aydını insanların ölümüne neden olduğu bilinmelidir. Ve bu tür alçakça karanlık oyunların darbeler öncesi planların gerçekleşmesine neden olduğu da unutulmamalıdır.
Evet, ülkemizde demokrasiye aykırı     yapılan tüm anlayış ve darbelerin arkasında olan ve bunu saklama gereği bile duymayan sözde müttefikimiz Amerika şimdi de halk tarafından iktidara getirilen solcu bir         yönetimin idare ettiği Venezuela'da alenen bir darbe girişiminde bulunuyor.
Aynı Amerika'nın diğer bir hesabının da 15 Temmuz'da alt edemediği iktidarı ve askeri Suriye'ye sokup, savaşa itmek ve silah satmak istediği ama buna da başta Putin olmak üzere bölgedeki ülkelerin izin         vermemesi ile amacına ulaşamıyor..
Elinde bulundurduğu silah gücü ve dolar ile ülkelerin iç işlerine karışan bundan başarı olmayınca kendi okullarında yetişen ve rütbeler alan generaller kanalıyla darbe girişimlerini destekleyen Amerika'nın bu alçakça gücü nereden aldığına baktığımız da, bugüne kadar kendisine karşı koyan bir anlayışın olmamasından ve 'Darbeden bende nemalanırım' diyenlerin anlayışından geldiğini de görmekteyiz. Ancak başta askeri ve ekonomik gücü ile her geçen gün Amerika'nın karşında en büyük güç haline gelen Komünist Çin ve SSCB döneminde kalan solculuk anlayışı ile 'Hişt bende varım' diyen Rusya ve demokrasiye azda olsun inanmış olan diğer bir çok devletin varlığı, Amerika'nın bu şımarık çıkışlarının önüne geçtiğini görmek demokrasi yanlısı bizlere teselli ve moral olmaktadır.
Çin ve Rusya başta olmak üzere 20 yıla yakındır demokrasinin nimetlerinden yaralanan ve 15 Temmuz Darbesi ile sarsılıp, darbelerin sadece solculara yapılmadığı anlayan,   dost vede müttefik olarak bilinen Amerika'nın kendisine uşak olmayanlara darbe girişimleri yaptığını anlayan AK Parti iktidarının haklı ve olması         gereken çıkışı ile Venezuela Devlet Başkanı Maduro'ya da Darbe karşıtı, demokrasi yanlısı bizlere de moral ve destek     olmuştur.
Yani dolarına ve teknolojik silahlarına güvenip, bir hayli şımaran ve her an ne     yapacağını Amerikalıların bile şaştığı, yataktan kalkar kalkmaz attığı tvitleri ile dünyayı sarsan bir başkanı olan Amerika'nın Venezuela'da açıkça yapmak         istediği darbe girişimi tüm dünyada kısa sürede tepki almıştır..
Aynı durum 'Bir kaç güne Suriye'ye     giriyoruz' dedikten sonra gelen tepkiler üzerine "Bizim Suriye'de işgal derdimiz yok. Suriye'de insani amaçlarla bulunan tek ülke Türkiyedir" dedirtmeye de getirmiştir. Doğrusu da budur, bu açıklama gibi bir bakıştır..
İşin kısacası komşu Suriye'de olduğu gibi bir ülkenin bir başka ülkenin iç         işlerine karışması ve yönetimini değiştirmeye kalkması darbe girişiminden öte bir şey değil ve herkesin tepki göstermesi     gereken bir durumdur.
Ve ABD'nin
Venezuela'ya yönelik çıkışına konulan haklı tepkiler gibi kendimizde, Suriye başta olmak üzere komşularımızda yapılan bu tür çıkışlara, 'ABD'nin Venezuela'ya devlet başkanı atamasıyla ilgili, "Hiçbir ülke Venezuela'ya ya da başka bir ülkeye devlet başkanı atayamaz. 'Atama' yoluyla devlet başkanı seçmeleri tam bir saçmalık ve saldırganlıktır.' diyen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in bu haklı çıkışı gibi Demokrasi düşmanı darbeleri ret etmeliyiz ki     demokrasi olmazsa olmaz demeliyiz.
Bunun içinde önce kendimizin yönettiği ülkede demokrasinin yaşamasına, nefes     almasına izin verip, bende olmayanlar, 'benim gibi düşünmeyenler haindir' deyip, içeri atmamalı, dememeli sonra da Amerika gibi demokrasi yanlısı görünüp, bu ad ile Irak ve Ortadoğu'da ki bir çok ülkeleri işgal eden, ülkemizde ki darbeleri yapan uşakları aracılığı kendisinin emrinde olan bir ülke anlayışına karşı koymalıyız.
Bunu yaparken de hem ülke içinde ki demokrasiye aykırı çıkışlara son verip, komşu ülkelerin yöneticilerini değiştirme hesapları yapmamalı, iç muhalefeti         susturma yollarına gitmemeli ve
Venezuela gibi Okyanus ötesinde de olsa darbe girişimi ile karşı karşıya kalan         ülkelerin yanında yer almalıyız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.