Eğitim siyaset stü Olmalı

Bu söz çok doğru biz sözdür. Ama sözün doğru olması ne kadar önemliyse, o sözün kimin tarafından söylendiği daha önemlidir. Zira sözlerin önemi söyleyene göre daha bir anlam kazanır veya önemsiz hale gelir.
Bu sözü bilim adamları yıllardır söylüyorlar. Dünyanın gelişmiş bütün ülkeleri eğitim sistemini siyaset üstü tuttukları için başarılı oldular. Bilimde ve teknolojide     geliştiler.
BU sözü vatandaş söylerse de doğrudur. Eğitim politikasını belirleyen ve uygulayanları eleştirenler söylüyorsa da         doğrudur.
Ancak bu sözü, 15 yıllık iktidarları döneminde eğitimi yaz boz tahtasına çevirmiş bir iktidar partisinin son başbakanı söylüyorsa bu söz fazla anlam kazanmaz. Zira bu kadar uygulamasını gördüğümüz bir siyasi anlayışın son başbakanı söylüyorsa ve önümüzdeki seçimi çok önemsiyorlarsa, bunun tek bir anlamı vardır. O da yine bu halkı kandırmak istiyorlardır.
Siz kalkın, ülkedeki bütün kurumlar gibi eğitimi de bir cemaate peşkeş çekin. Sınav sistemleri hemen her yıl değişsin. Sınav soruları sürekli bir cemaatin mensuplarına önceden aksın. Belli kurumlara sürekli birilerinin kontrolündeki öğrenciler girsin.
Eğitimi bilimsel temellerden uzaklaştırıp dini temellere dayatmaya çalışın. Yine dini duyguları size yakın olan ama eğitim alanında hiç de başarılı olmayan insanları eğitimin başına getirin. Milli eğitim müdürlerini, okul müdürlerini hep aynı kesimden oluşturun.
Eğitimde isim yapmış, her kesimin çocuğunu okutmak istediği, ülkenin en başarılı eğitim kurumlarının müdüründen, öğretmenine kadar bütün kadrolarını dağıtın. Bu okulların başına vasat ve sizin siyasi düşüncenize yakın kişileri getirin.
Başarılı olan eğitim kurumlarını örnek alıp, ülkedeki bütün okulları bu seviyeye çıkarmak yerine siz, bu sayılı birkaç okulu da alt kademeye indirin. Bunlardan hiç rahatsızlık duymayın. Bunları eleştirenleri vatan haini ilan edin.
Teog’u, LYS, YGS’yi, ne kadar sınav sistemi varsa siz durmadan değiştirin. Her bakan değiştiğinde eğitim politikasını değiştirmekte hiçbir sakınca görmeyin. Yapmayın etmeyin çocuklarımıza yazık oluyor diyenleri duymayın. Sesini size duyuranları eğitimden alın, yetmedi onları hapse atın.
İşini geri isteyeni terörist ilan edin. Bu insanlar açlık grevlerinde ölüme yatsın. Hapiste ölmelerini bekleyin.
Eğitimi kimlere teslim ettiğinizi halen görmeyin. Sonra kalkın “eğitimin Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri haline geldiğini söyleyin. Konunun siyaset üstü olması gerektiğini” anlatmaya çalışın. 
Başbakan Binali Yıldırım, “sorunların çözümü için herkesten destek beklediklerini” belirtmiş. "Eğitim, Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri haline geldi. Bu konu siyaset üstü olmalı'' de. Başbakan şu ifadeleri de kullandı: "Eğitimi günlük tartışmaların ve siyasetin malzemesi haline getirmeye kimsenin hakkı yok. Bilen, bilmeyen herkes konuşuyor. Eleştirel yazıları toplayıp, onlar üzerinden muhalefet yapıyorlar. Kendi düşünceleri yok. İlle de iyi eğitim istiyorsan gel okul yap, burs ver veya bunu yapanlara zorluk çıkarma."
Eğitimi bilen bilmeyen herkes konuşuyor. Eğitim konusunda 15 yıllık tecrübeye sahip bir partinin son başbakanı konuyu bilen olarak herkes konuşmasın diyebiliyor halen. Taraflı uyguladığınız eğitim politikası resmen bitmiştir. Bir öğrenci velisi olarak içimiz kan ağlıyor. Siz eleştirilere kulak vermeyin. “Davanız” uğruna eğitim bitti, ülke batıyor. Siz halen halkı kandırmak peşinde gidiyorsunuz. 
Beklediğiniz tek şey size birileri okul yapsın, burs versin. Siz eğitimden bunu anlıyorsanız vay halimize…
Yazık bu ülkeye, Yazık yarınlarımızın güvencesi çocuklarımıza.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arşivi