10 Şubat ehliyet sınav sonuçları açıklandı - MEB sonuç sorgulama ekranı

10 Şubat ehliyet sınav sonuçları açıklandı - MEB sonuç sorgulama ekranı
Binlerce sürücü adayını yakından ilgilendiren ehliyet sınavı sonuçları bugün açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı sınav sonuçlarını web sitesinden duyurdu. Peki 10 Şubat 2018 Cumartesi ehliyet sınavı sonuçları nasıl öğrenilir. İşte detaylar...

Trafiğe çıkmak için gerekli olan ehliyeti alabilmenin hesabını yapan sürücü adayları iki hafta önce girdikleri sınavın ardından soru ve cevapları görüntülemiş ardından da sonuçları için beklemeye başlamıştı. MEB sitesinde yayınlanan sınav sonuçları merak ediliyor ve öğrenmek için araştırmalar yapılıyor. 2018 yılının ilk sınavı olma özelliği de taşıyan sınavın sonuçlarını haberimizde okuyabilirsiniz.

EHLİYET SINAV SONUÇLARI 2018 NE ZAMAN, SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?
Ehliyet sınav sonuçları için geri sayım başladı. Ehliyet sınavları iki aşamadan oluşuyor. Yazlı sınav ve direksiyon sınavı. Yazılı sınavda baraj puanını geçen adaylar, ikinci aşama olan direksiyon sınavına katılıyor. Barajı geçip, geçemedeğini merak eden sürücü adayları, sonuçları ne zaman açıklanacağı araştırıyor. Milli Eğitim Bakanlığı ise 2018 yılı ehliyet sınavları ile ilgili detayları paylaştı.

10 Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirilen ehliyet sınav sonuçları 22 Şubat 2018 tarihinde yani bugün açıklanacak. Sonuçların saat kaçta açıklanacağı henüz belli değil. Fakat geçtiğimiz sınav sonuçlarına bakacak olursak, öğle vakitlerinde açıklanması bekleniyor.

DİREKSİYON SINAVI NE ZAMAN?

Yazılı ehliyet sınavından 70 baraj puanını geçen sürücü adayları direksiyon sınavına girmeye hak kazanıyor. İlk sınavı başarılı bir şekilde bitiren sürücü adayları direksiyon sınavının ne zaman yapılacağını heyecanla bekliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı sınav listesine göre direksiyon sınavının ne zaman yapılacağı hakkında net bir bilgi yok. Ancak geçmiş sınavlara bakıldığında ehliyet sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından 15 ile 22 gün arasında yapılıyor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum