1170 nüfus memuru alınacak! Alım şartları ve gereken belgeler

1170 nüfus memuru alınacak! Alım şartları ve gereken belgeler
Milyonlarca vatandaşlara hizmet veren il ve ilçe nüfus müdürlüklerine yapılacak olan memurlara 1170 takviye yapılacak. Bakanı Süleyman Soylu'nun açıkladığı istihdam haberi sonrası nüfus memuru alımı başvuruları ne zaman başlayacak? Başvuru şartları belli oldu mu?

Yüz binlerce vatandaşın merakla beklediği nüfus memurluğu alımıyla birlikte 1170 kişi daha iş sahibi olacak. Nüfus memuru olmak isteyen adayların sabırsızlıkla araştırıp bilgilenmek istediği konu hakkındaki detaylar haberimizde bulunuyor. Ülkemizin en önemli kurumlarından biri olan ve vatandaşların tüm hizmetlerini karşılayan nüfus müdürlükleriyle ilgili tüm bilgiler aşağıda.

Bin 170 nüfus memurunun istihdam edileceği bilgisini veren Süleyman Soylu, sürecin 1 ay içerisinde başlayacağını ifade etti. Nüfus memuru alımı ilanının yayımlanması ardından başvuru süreci başlayacak. Söz konusu memur alımı hakkında detaylar belli oldukça haberimizden takip edebilirsiniz.

BİR SÜREDİR BEKLENTİ VARDI

E-Nüfus Sendikası Genel Başkanı Ali Kart, nüfus çalışanlarının iş yükünün arttığını belirterek, ek personel alımı beklediklerini dile getirmişti.

Kart, nüfus müdürlüklerindeki personelin iş yükünün altından kalkabilmesi için yeni personel atanmasının şart olduğunu ifade ederek, "Bizler, yaşanabilecek problemler öncesi 'testi kırılmadan' uyarı görevimizi yapmak istiyoruz. Nüfus personellerimiz verilen her görevi özveri ile yerine getirmektedir. Ancak geldiğimiz noktada üzerimizdeki yükün ağırlığı taşıyamayacağımız boyuta gelmiştir. Nüfus personeli eksikliğinin en az 5 bin yeni personel atanması, bazı ilçe nüfus müdürlüklerimizin konumu nedeniyle güvenlik sorunlarının giderilmesini ve işlem yapacağımız cihazların daha kaliteli haline getirilmesini bekliyoruz." diye konuşmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.