15 tatil ne zaman bitiyor? Okullar ne zaman açılacak

15 tatil ne zaman bitiyor? Okullar ne zaman açılacak
Milyonlarca öğrencinin merakla araştırdığı konuların başında 15 tatil ne zaman bitecek? sorusunun yanıtı geliyor. İkinci dönem için hazırlıklarını sürdüren ve kısa bir süre kala tarih araştıran öğrenciler için hazırladığımız haberimizde tüm detayları bulabilirsiniz. Okullar ne zaman açılacak?

4 aylık yorucu bir maratonun ardından tatile başlayan öğrencilerin eğitime geri dönmesine az bir süre kaldı. Bu sebeple öğrenciler, veliler ve öğretmenler de dahil olmak üzere milyonlarca kişi okulların ne zaman ve hangi gün açılacağını merak ediyor. 15 gün tatilin ne zaman biteceği ve ikinci dönemin ne zaman başlayacağı ile ilgili soruların tüm cevapları burada bulunuyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırladığı 2018-2019 eğitim-öğretim takviminde ikinci dönemle ilgili açıklamalar yapıldı. Takvimde yer alan ifadelere göre 18 Ocak itibariyle başlayan 15 tatil 4 Şubat Pazartesi günü sona erecek ve öğrenciler ikinci döneme 'merhaba' diyecek. İkinci dönem ise 14 Haziran Cuma günü tamamlanacak.

Çocuklar için velilere uyarı
Uzmanlar çocuğunuzun karnesi iyi veya kötü, nasıl olursa olsun tatilde dinlenmeleri ve eğlenmeleri gerektiğini söylüyor. İşte uzmanlardan velilere 5 öneri:

- Tatili öğrencilerin hem dinlenebileceği hem de verimli hale getirebileceği bir ara döneme çevirin. Bu program sayesinde çocuğunuz hem oyun oynayabilecek hem de kitap okumak gibi aktiviteler yapabilecek.

- Çocuğunuza, tatilde olduğunu hissettirin. Okulun ve derslerin tüm baskısından sıyrılmalı. Unutmayın, bu çocuğunuz için bir arınma dönemi.

- Gerekirse istediği saatte yatmasına izin verin, bilgisayarda oyun oynamasını sınırlı da olsa görmezden gelin.

- Beraber vakit geçirmeye özen gösterin, hafta sonu için programlar yapın.

- Ders çalışması konusunda baskı yapmayın. Eğer çocuğunuzun derslerinde eksik gördüğünüz noktalar varsa onu sıkmayacak şekilde tekrarlar yapılabilir. Ancak istemediğinde boş yere baskı yapmayın çünkü istediğiniz kadar zorlasanız da verim alamazsınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.