17 Mart Perşembe Trabzon, Rize, Ordu, Giresun, Van ve Ağrı'da okullar tatil mi?

17 Mart Perşembe Trabzon, Rize, Ordu, Giresun, Van ve Ağrı'da okullar tatil mi?
Türkiye'yi etkisi altına alan kar nedeniyle eğitimde de zaman zaman aksamalar yaşanıyor. Son olarak Karadeniz'de ve Doğu Anadolu'da devam eden beyaz örtü hayatı olumsuz etkilemeyi sürdürüyor. Bu nedenle de bugün tatil okulların yarınki durumu da merak konusu ve öğrenilmek isteniyor. 17 Mart Perşembe Trabzon, Rize, Giresun, Van ve Ağrı'da okullar tatil mi? Detaylar haberimizde.

Türkiye'yi etkisi altına alan kar nedeniyle eğitimde de zaman zaman aksamalar yaşanıyor. Son olarak Karadeniz'de ve Doğu Anadolu'da devam eden beyaz örtü hayatı olumsuz etkilemeyi sürdürüyor. Bu nedenle de bugün tatil okulların yarınki durumu da merak konusu ve öğrenilmek isteniyor. 17 Mart Perşembe Trabzon, Rize, Giresun, Van ve Ağrı'da okullar tatil mi? Detaylar haberimizde.


 

Trabzon'da okullar tatil mi? 17 Mart Perşembe

Trabzon Valiliği yaptığı açıklamada Arsin, Çarşıbaşı ve Yomra'daki okullarda bir gün sadece taşımalı eğitime ara verildiğini duyurdu. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı; "İlimiz Akçaabat, Araklı, Çaykara, Dernekpazarı, Düzköy, Hayrat, Köprübaşı, Maçka, Of, Ortahisar, Sürmene Şalpazarı ve Tonya ilçelerimizdeki resmi ve özel tüm okullarda (ilk, orta ve lise), halk eğitim merkezleri, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel eğitim kursları, resmi ve özel okulların destekleme, yetiştirme ve takviye kursları ile motorlu taşıt kurslarında eğitim-öğretime bir (1) gün süreyle ara verilmesine; engelli ve hamile olan kamu görevlililerinin idari izinli sayulmasına; Arsin, Çarşıbaşı ve Yorma ilçelerimizde ise 16 Mart 2022 Çarşamba günü sadece taşımalı eğitime ara verilmesine karar verilmiştir"


trabzon okullar tatil


 

Rize'de okullar tatil mi? 17 Mart Perşembe

Rize merkez ve ilçelerinde devam eden kar yağışı sebebiyle eğitime 1 gün daha ara verildi. Rize'de geçen hafta cuma gününden bu yana merkez ve ilçelerinde süren kar yağışı şiddetini sürdürüyor. Ulaşımı olumsuz etkileyen kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün daha ara verildi. Rize Valiliği tarafından yapılmış olan açıklamada, “Meteorolojik tahminler doğrultusunda ilimizde devam eden olumsuz hava şartları nedeniyle ilimiz genelindeki resmi ve özel tüm okullarda (ilk, orta, lise), halk eğitim merkezleri, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel eğitim kursları, resmi ve özel okulların destekleme, yetiştirme ve takviye kursları ile motorlu taşıt kurslarında 16 Mart 2022 Çarşamba günü eğitim-öğretime bir gün süreyle ara verilmesine, engelli ve hamile olan kamu görevlilerinin idari izinli sayılmasına karar verilmiştir” denildi.


 

Giresun'da okullar tatil mi? 17 Mart Perşembe

Giresun Valiliği il genelinde ilçe bazlı kar tatili kararı alındığını açıkladı. İşte Giresun Valiliği'nin açıklaması; Kar yağışı, olumsuz hava koşulları ve buzlanma nedeniyle 16 Mart Çarşamba günü Giresun'da bazı ilçeler tüm kademelerde, bazı ilçelerde de köy okulları ve taşımalı kapsamındaki eğitime bir gün ara verilmiştir. İl Merkezindeki okullarda yüz yüze eğitime devam edilecek olup, taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler aynı gün idari izinli sayılacaklardır. Çanakçı, Dereli, Doğankent, Güce ve Şebinkarahisar ilçelerinde tüm okullarda eğitim öğretime 16 Mart Çarşamba günü 1 (bir) gün süreyle ara verilmiştir. Bulancak (Yalıköy Şehit Üsteğmen Barış Çakır İO/OO hariç), Espiye (Cibril İO/OO hariç), Keşap, Piraziz, Tirebolu ve Yağlıdere ilçelerine bağlı köy okullarında eğitime öğretime, 16 Mart 2022 Çarşamba günü 1 (bir) gün süreyle ara verilmiştir. Bu ilçelerin merkezinde bulunan okullarda yüz yüze eğitim öğretime devam edilecek olup, taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler aynı gün İdari izinli sayılacaklardır.


 

Ordu'da okullar tatil mi? 17 Mart Perşembe

Ordu Valiliği il genelinde ilçe bazlı kar tatili kararı alındığını açıkladı. İşte Ordu Valiliği'nin açıklaması; "İlimizde devam eden kar yağışı ve buzlanma nedeniyle; Akkuş, Aybastı, Çamaş, Çatalpınar, Çaybaşı, Gölköy, Gürgentepe, İkizce, Kabadüz, Kabataş, Korgan, Kumru, Mesudiye, Ulubey ilçelerimizdeki okulların tamamında, Perşembe ilçemizde; taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için, Altınordu, Fatsa, Ünye ilçemizde; Kırsal Mahallelerdeki okullar ile İlçe genelinde taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için, 16 Mart 2022 Çarşamba günü 1 (bir) gün süreyle eğitime ara verilmiştir. Tamamen ve kısmen eğitime ara verilen ilçelerimizde; engeli olan ve hamile kamu görevlilerimiz de aynı gün idari izinli sayılacaktır."


AĞRI'DA OKULLAR TATİL Mİ? 17 MART PERŞEMBE

Ağrı Valiliği il genelinde eğitime bir gün ara verileceğini duyurarak şu açıklamalarda bulundu; "Etkili olan yoğun kar yağışı dolayısıyla, İlimiz genelinde (merkez ve tüm ilçelerimizde) bulunan köy okullarımızı ve taşımalı eğitim gören öğrencilerimizi kapsayacak şekilde 16 Mart Çarşamba günü için eğitime 1️ gün süre ile ara verilmiştir."


 

VAN'DA OKULLAR TATİL Mİ? 17 MART PERŞEMBE

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, ''Olumsuz hava şartları nedeniyle 16.03.2022 Çarşamba günü İpekyolu, Tuşba ve Edremit ilçelerimizde ilk ve orta dereceli eğitim öğretim (Lise, Halk Eğitim, RAM, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri dahil) 1 gün tatil edilmiştir. Engelli ve hamile kamu personeli idari izinlidir. İlimizde akşam saatlerinde etkisini göstermeye başlayan kar yağışının yarın (Çarşamba) öğle saatlerine kadar aralıklı olarak devam etmesi, sabah saatlerinde ise havanın açması ile birlikte ani sıcaklık düşüşlerine bağlı olarak yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte kuvvetli buzlanma ve don olayları beklenmektedir. Vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum