18 Ocak 2022 Salı Van'da yarın (bugün) okullar tatil mi? (Özalp, Saray ve Gevaş)

18 Ocak 2022 Salı Van'da yarın (bugün) okullar tatil mi? (Özalp, Saray ve Gevaş)
Kar yağışı sebebiyle özellikle Türkiye'nin doğusunda birçok şehirde ulaşım engelleniyor, hayat zorlaşıyor ve eğitim de bundan etkileniyor. Bugün Van Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre 3 ilçede okulların tatil edildiği duyuruldu. Peki, 18 Ocak 2022 Salı Van'da yarın (bugün) okullar tatil mi? Detaylar haberimizde yer alıyor.

Kış mevsiminin başlamasıyla birlikte etkisini günden güne artıran kar Hakkari'de eğitimin yarıda kalmasına neden oldu. Van Valiliği de yaptığı açıklama ile bir günlük ara verildiğini duyurarak okulların tatil edildiğini duyurdu. Okula giden öğrenciler ve öğretmenlerin yanı sıra veliler de yarın konusunda araştırmalarda bulunuyor ve son durumu öğrenmek istiyor. Peki, 18 Ocak 2022 Salı Van'da yarın (bugün) okullar tatil mi? Detaylar haberimizde yer alıyor.

Van'da eğitime bir günlük ara

Van'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle 335 mahalle ve 367 mezra yolu ulaşıma kapandı. Kapalı yolların açılması için Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri tarafından dün başlatılan çalışma sonucu 510 mahalle ve mezra yolu, yeniden ulaşıma açıldı. Kapalı kalan 65 mahalle ve 127 mezra yolunun açılması için ise çalışmalara devam ediliyor. Öte yandan olumsuz hava koşulları nedeniyle Özalp ilçesinde taşımalı eğitim verilen okullar ile Saray ve Gevaş ilçelerinde ilkokul, ortaokul ve liseler bugün için tatil edildi.


Van'da okullar yarın tatil mi?

Bugün okulların tatil olduğu Hakkari'nin bazı ilçelerinde yarın ne olacağı merak konusu. Hakkari Valiliği henüz konu hakkında açıklama yapmadı. Güncelleme yaşandığı takdirde haberimize eklenecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.