2 Aralık Özel Güvenlik Görevlisi sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

2 Aralık Özel Güvenlik Görevlisi sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?
2 Aralık tarihinde gerçekleştirilen Özel Güvenlik Görevlisi sınav sonuçları hala açıklanmadı. Adaylar belgelerine kavuşmak için gün sayıyor. İşte o tarih.

14 Aralık tarihinde açıklanması beklenen Özel Güvenlik Görevlisi Sınav Sonuçları için geri sayım sürüyor. Daha önce 14 Aralık olarak duyurulan sonuçlar cuma günü ilan edilmedi ve gözler bugüne çevrilmişti. Şu ana kadar görüntülenemeyen bilgiler sebebiyle adaylar 2 Aralık Özel Güvenlik Görevlisi sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusunu yazarak Google'da araştırma gerçekleştiriyor. Binlerce kişiye istihdam yolunu açan özel güvenlik görevlisi sertifikası ile ilgili son dakika haberlerinisiz değerli okuyucularımız için derledik. 

79. dönem ÖGG sınav sonuçlarıyla ilgili henüz net bir bilgi paylaşılmadı. 79. dönem ÖGG sınav sonuçları http://sinavsonuc.ozelguvenlik.pol.tr/ adresi üzerinden erişime açılacak, adaylar T.C kimlik numaralarıyla bireysel sonuçlarını görüntüleyebilecek.

ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİSİ OLMAK İSTEYENLERDE ARANAN ÖZELLİKLER
5188 sayılı Kanunun 10’uncu maddesi gereğince özel güvenlik görevlilerinde aşağıdaki şartlar aranır: 

• Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. 
• Görevin yapılmasına engel olabilecek vücut ve akıl hastalığı ile engeli bulunmamak. 
• Özel güvenlik temel eğitimini başarıyla tamamlamış olmak.

• Kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan ma lvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık veya fuhuş suçlarından mahkûm olmamak. Silahlı Özel Güvenlik Görevlisi 
Olacaklarda Ayrıca;

• 21 yaşını doldurmuş olmak. 
• En az lise veya dengi okul mezunu olmak
• 6136 sayılı Kanun ve ilgili mevzuatında belirtilen şartları taşıması ve ayrıca haklarında valilikçe yapılacak güvenlik soruşturmasının olumlu olması. Silahsız Özel Güvenlik Görevlisi Olacaklarda Ayrıca; 
• 18 yaşını doldurmuş olmak. 
• En az sekiz yıllık ilköğretim veya ortaokul mezunu olmak. 
• Haklarında valilikçe yapılacak olan arşiv araştırmasının olumlu olması.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.