20 bin öğretmen ataması sonuçları | Atanan öğretmenlerin listesi

20 bin öğretmen ataması sonuçları | Atanan öğretmenlerin listesi
20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için kritik gün geride kaldı. Kura çekiliş sonrasında atanan öğretmenler belli oldu. Peki atanan öğretmenler ne zaman göreve başlayacak ve ne yapmaları gerekiyor? İşte 20 bin öğretmen ataması sonuçları...

Hayatlarını öğretmen olarak idame ettirmek isteyen binlerce aday, 20 bin kişi olarak belirlenen kontenjanın çok üstünde başvuru gerçekleştirmişti. Bilgisayar kurası ile belirlenen atamalar bugün gerçekleşti ve atanan öğretmenler sonuç ekranları üzerinden durumlarını kontrol edebilirler. 12-30 Haziran tarihleri arasında yapılan sözlü sınavın ardındna 60 puan üzerinde alan adaylar sözleşmeli öğretmen olma konusunda adaım atarak kura çekimine katılmaya hak kazanmuıştı.

Sözleşmeli öğretmen atamaları tercihleri ne zaman?
30 Temmuz-5 Ağustos tarihleri arasında tercih işlemini tamamlayan öğretmen adayları şimdi atama sonuçları ve göreve başlama tarihini bekliyor.

20 bin öğretmen atama sonuç ekranı
Sözleşmeli öğretmen atama sonuçları https://personel.meb.gov.tr/ adresi üzerinden duyurulacak, adaylar sonuçları http://atama.meb.gov.tr/ adresinden görüntüleyebilecek.

20 bin öğretmen ataması | Atanan öğretmenler ne  zaman göreve başlayacak?
20 bin sözleşmeli öğretmenin ataması 9 Ağustosta Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un da katılacağı bilgisayar kurasıyla yapılacak. Ataması yapılan sözleşmeli öğretmenler 2 Eylül itibarıyla görevine başlayacak. Sözleşmeli öğretmenlerin atamasında kalkınmada öncelikli illere öncelik veriliyor. Kalkınmada öncelikli illere atanan sözleşmeli öğretmenlerin, aynı eğitim kurumunda dört yıl sözleşmeli olarak çalıştıktan sonra, iki yıl da kadrolu görev yapması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.