20 bin sözleşmeli öğretmen alımı mülakat yerleri açıklandı | Mülakat yeri sorgulama

20 bin sözleşmeli öğretmen alımı mülakat yerleri açıklandı | Mülakat yeri sorgulama
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) kadrosunda değerlendirmek için 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı ön başvuruları sonuçları belli oldu. Sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri duyuruldu. Sözleşmeli öğretmen alımı sözlü mülakat sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte 20 bin sözleşmeli öğretmen alımına dair her şey.

Mesleğini yapmak için artık günleri sayan öğretmen adayları çok önemli biri eşiğe geldi. MEB yaptığı açıklama ile 20 bin sözleşmeli öğretmen mülakat yerleri için beklenen duyuruyu yaptı. Peki 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı mülakat yerleri nasıl öğrenilir? Detaylar haberimizde.
 


20 bin sözleşmeli öğretmen sözlü sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?


MEB'in açıkladığı takvime göre 20 bin sözleşeli öğretmen alımı mülakat sınavı 12-30 Haziran2da yapılacak. Sonuçlar 4 Temmuz'da açıklanacak. İtirazlar 8-10 Temmuz'da gerçekleştirilecek ve 16 Temmuz'da sonlandırılacak. Son olarak da atamalara dair sonuçlar bakanlık tarafından açıklanacak.


20 bin sözleşmeli öğretmen alımı branşları

Milli Eğitim Bakanlığı'nın alımını yapacağı 20 bin öğretmenin branş dağılımı da belli oldu. İlk 10 alan ve kontenjana göre branşlar şöyle sıralandı: Sınıf Öğretmenliği (2 bin 11), İngilizce (bin 960), Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (bin 922), Okul Öncesi (bin 599), İlköğretim Matematik (bin 448), Özel Eğitim (bin 410), Rehberlik (bin 120), Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji (bin 149), Türkçe (bin 149), Beden Eğitimi (781)"


Kimler tercih yapabilecek?

Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alan adaylar, en fazla 20 eğitim kurumunu elektronik ortamda tercih edebilecek. Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Sözlü sınav sonucunda 60 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılarak sözleşmeli öğretmenliğe atanmak üzere tercih yapma hakkını elde edecek. Bu adaylar en fazla 20 eğitim kurumu için elektronik ortamda tercihte bulunabilecek. Tercihler, aynı il veya farklı illerde bulunan eğitim kurumları arasından istenilen öncelikte yapılabilecek. Tercihler herhangi bir il veya ilçe milli eğitim müdürlüğüne onaylatılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.