20 bin sözleşmeli öğretmen mülakat sınav sonuçları açıklandı! Sonuç sorgulama ekranı

20 bin sözleşmeli öğretmen mülakat sınav sonuçları açıklandı! Sonuç sorgulama ekranı
Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine dahil edilmek üzere alımı yapılacak olan sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları açıklandı. Peki sonuçlar nasıl ve nereden öğrenilir? İşte detaylar...

Yeni eğitim-öğretim yılında görevlerine başlamak isteyen öğretmen adayları mülakat sınavı sonuçlarını merak ederek araştırıyor. Sonuçların büyük önem taşıdığı ve birçok konuda avantaj sağladığı mesleğe başlama hayali kurduğu mülakat sınav sonuçları haberimizde yer alıyor. Milli Eğitim Bakanlığı internet sitesinde duyurulan sonuçlar meb.gov.tr üzerinden görüntülenebiliyor.

Aldıkları puan ile mülakatlara katılan ve burada değerlendirmeye tabi tutulan binlerce öğretmen adayı, sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları detayları öğrenebilecek. 

SONUÇ SORGULAMA SAYFASI

MEB MÜSTEŞARINDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA
20 bin öğretmenin ataması için yapılan mülakatların sonucu MEB veya bakanlığa bağlı olan İKGM’nin resmi sayfası üzerinden yapılacak. Resmi sitelerden henüz net bir açıklama yapılmadı ancak yetkililer, öğretmenlik mülakatlarıyla ilgili zaman zaman sosyal medya hesaplarından veya katıldıkları programlardan açıklamalarda bulunuyor. İşte, sonuçlara ilişkin yapılan son açıklama:

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, canlı yayınla katıldığı bir programda Liselere Geçiş Sınavı’na ek olarak sözleşmeli öğretmen atamaları hakkında da soruları yanıtlamıştı. Geçtiğimiz aylarda başvurusu tamamlanan 25 bin öğretmenin son durumu hakkında açıklamada bulunan Tekin, 20 bin öğretmenin mülakat sonuçlarını temmuz ayında açıklayacaklarını dile getirmişti. Diğer 5 bin aday için ise sürecin mülakat aşamasına geldiğini açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.